Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '06

 
Kategori
İlişkiler
 

Özlemek....

Özlemek....
 

Herkes hayatının belli dönemlerinde çeşitli özlemler duymuştur öyle değil mi?

Bir zaman ailemizi özlemişizdir, bir zaman sevgilimizi, bir ara çocuklarımız hasretimiz olmuştur. Kim bilir beklide hayallerimiz özlemimiz olmuştur hep…

En zoru ne bence biliyor musunuz?

Özlemenin ta kendisi.

İnsanoğlunun dünyasında hayaller en önemli yeri kapsar bence, ’’ ben hayallerle yaşamam, ben gerçeklerin insanıyım ’’ diyen arkadaşlarımız olsa da dünyada hayaller insanların en vazgeçilmezidir.

Düşünün bir şöyle; bir zaman üniversiteli olma hayali kurmaz mıydınız?

Okulu bitince kariyer sahibi olabilmek hayalleriniz olmadı mı?

Tam her şey yolundayken okul bitmiş, işler yolunda bir müddet sonra çok sevip sevileceğiniz bir eşin hayali gelmedi mi aklınıza? dünya tatlısı çocuklarınız sizin çocuklarınızın olması hayalini kurmadınız mı hiç?

Belki daha çok yolun başındayızdır işte o zaman benim aklıma gelen bu hayallerden bin kata daha fazlası vardır yüreğinizde.

Özlemek; hayallerini özlemek, sevdiklerini özlemek onların değerini bir kez daha artırıyor sanki.

Hayalleriniz ise özlediğiniz, hala umudunuzu yitirmemişsinizdir, sizin için ulaşılacak çabalanacak daha çok şey vardır. Ee insanların hayalleri kendi düş dünyası ile sınırlı olduğuna göre, herkesin gerçekleşmemiş hayallerine özlemleri vardır her zaman…

Sevdikleriniz ise özlediğiniz,i şte bunu aşabilmek biraz daha zor gibi galiba. Sevdiğiniz insanlarla belli bir süre için ayrılığa herkesin tahammülü vardır mutlaka, ama o zaman geçer mi siz onu özleyene sorun.

Hayallerimiz çabalarımızla bize yaklaşır yada uzaklaşır, o bir yerde bizim elimizdedir, hayal ne kadar isteniyorsa özlemde o kadar azalır ve hayaller için çabalanır. Peki ayrı olduğumuz sevdiklerimiz içinde bunu uygulamamız uygun olur mu acaba?

Özlediğiniz ailenizi, kardeşinizi, arkadaşınızı veya sevgilinizi ne kadar çok görmek isterseniz özleminizde o kadar azalır mı ki dersiniz? Zannetmiyorum aksine uzağınızdakini görme istediğiniz ne kadar çoksa özlemde o kadar sonsuz oluyor.

Özlem iyi mi kötü mü kestiremiyorum aslında. Özlenenin kıymeti artıyor yanınızda, ona olan anlayışınız sevginiz güçleniyor, belki de bu iyi bir şeydir. Amaaa! ya o özlemden dolayı çekilen acı, bunun kime ne faydası var ki acaba?

Hepimiz hayatımızın belli zamanlarında bir şeylere özlem duymuşuz demektir bence öyle yada böyle. Belki halada duyduğumuz özlemlerimiz vardır. Yine de biz özlemenin iyi bir şey olduğuna inanalım ki hem özlediklerimiz hem de biz hep daha güçlü kalalım…..

 
Toplam blog
: 205
: 4593
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

86nın bir kış günü doğmuşum, belki de ondadır kışı çok sevişim .Hayatın gerçeklerini görüp nefret..