Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '19

     
    Kategori
    Futbol
     

    Özlenen Fenerbahçe

    Fenerbahçe dün Trabzonspor karşısında yıllar sonra ''özlenen Fenerbahçe'' gibi oynadı. Sağdan soldan içeri kat eden kanatlar, araya atılan paslar, karşı karşıya kaçan toplar. Baskı desen rakip kaleciye kadar. Buna ilk 25-30 dakika taraftar baskısı eklenince Trabzonu sahadan adeta sildi süpürdü. Nasıl böyle bir oyun cıktı ortaya peki? Hazırlık maçlarında önüne gelene yenilen, küçük bir organizasyonda bile kupayı Sivas'a kaptıran Fenerbahçe nasıl oldu da medyanın en iyi oynayan takımlar listesinde bulunan Trabzon'u maç boyu domine etti?

    Öncelikle en önemli etken bence kaliteli oyuncu farkıydı. Hani bazı oyuncular vardır ya top ayağına yapışır, ve o an ne yapılması gerekiyorsa çıkar ve onu yapar. Fenerbahçe'de 3 bölgede böyle oyuncular başı çekiyor. Defans hattında Jailson, onun bi önünde Emre, ilerde Kruse. Bu düz orta iskelet Fenerbahçe'nin kanatlarını yönetiyor, temposunu ayarlıyor. Rakibi koşturup savunma yaptırırken kendi defans zaaflarını gizlemesini sağlıyor.  Dün bu iskelet son 30 dakikaya kadar Fenerbahçe'yi gol 11 gol pozisyonuna sokmasına rağmen 1-1 berabere biten maçta taraftarlar gayet mutluydu ve tünelin sonunda ışık gördü.

    Sezonun geneline bu futbolu yayarsa Fenerbahçe şampiyonluğun en büyük adayı olacaktır. Fakat benim merak ettiğim bazı sorular var bunu ilerleyen zamanlarda göreceğiz ama bence Ersun Yanal için asıl sınavın sonucu bu sorulara nasıl bir çözüm bulacağıdır.

    - Jailson'un savunma performansı (top kesme, hızla kademeye girme, oyun kurma, takımı ileriye cıkarma gerektiginde dribbling ve ardından süpriz şut) bunları Rami'den bekleyecek miyiz ? Yoksa başka bir oyun planı mı göreceğiz?

    -Emre'nin alternatifi kim?

    -Sağ ayaklı sol bek.

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 76
    Kayıt tarihi
    : 02.09.19
     
     

    İlgi alanları: Hentbol, Futbol. D.T: 1991 ..