Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '11

 
Kategori
Seçim
 

Özürlü 'İpileri Demokrasi'

Özürlü 'İpileri Demokrasi'
 

Ne kadar hızlı adımlarla yol alıyoruz…

Hızımıza kimse yetişemiyor…

Bu hızla gidersek, hiç uzay aracına gerek duymadan, kısa sürede önce Ay’a sonra Mars’a ve bilumum gezegenlere kısa sürede ulaşırız(!)

Bildiğiniz gibi 12 Eylül 2010 da yapılan referandumla ‘ileri demokrasi’ye geçtik. İleri demokrasimizin ilk yaşını kutlarken, yeni bir demokrasi türü daha ortaya çıktı.

İpileri Demokrasi

Normal demokrasiyi bir türlü rayına oturtamayan ülkemiz, hep ileri, ipileri demokrasileri birbiri ardına yürürlüğe sokuyor(!)

Bu ‘İpileri demokrasi’de nerden çıktı diye merak ediyorsanız, lütfen yazının devamını okuyun!

AKP Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, ‘ileri demokrasimizi’ solda sıfır bırakacak müthiş bir plan hazırlamış. Plana göre doğuda BDP'nin oylarını düşürmek için bölgeye ‘seçmen’ taşınacakmış. BDP'nin etkili olduğu yerlerde sandık kurulmayacakmış. Seçmen daha güvenli olduğuna inanılan bölgelere taşınarak oy kullanması sağlanacakmış.

Minareyi çalan kılıfını hazırlar misali, bu önerinin de bir bahanesi var.

Abdülkerim Gök’ün bahanesi: Toprak ağaları, aşiretler, şeyhler, köy sahibi, baskı grupları ve PKK, vatandaşın oyunu istediği yere yönlendirebiliyormuş.

İşte bu nedenledir ki; Seçimlerde Doğu ve Güneydoğu'daki köy ve mezralara sandık kurulmayacak. Bunun yerine köy ve mezralarda yaşayanlar, ilçe ve illerdeki oy sandıklarına rasgele dağıtılacak. Böylece kimin hangi partiye oy verdiği hiçbir şekilde bilinemeyecekmiş.

İlk bakışta mantıklı gibi gelirken, aynı olaya bir de tersten bakalım. Bölgedeki aşiretler, şeyhler, şıhlar ve cemaat üyeleri ile bilumum dini gruplar aynısını iktidar partisi için yapmıyor mu?

Halkı, din iman, özgürlük, barış demokrasi gibi söylemlerle aldatan iki siyasi yelpaze her nedense bir türlü normal demokrasilerde olduğu gibi davranamıyorlar.

Birisi, barış ve savaştan, öbürü dinden imandan söz ederken, halkın nasıl yaşadığını, neyle yaşadığını, işsizliğini, açlığını hiç gündeme getirmiyorlar.

Siyasi iki yelpaze, bir türlü normal demokratik söylem geliştiremezken, bölgede; bu tür söylemlerle halkın güvenini(!) kazanıyorlar.

Bölge yapısı itibarı ile normal demokrasilere güvenmiyor. Mutlaka demokrasinin biraz ilerisini(!) istiyor.

Ne diyelim, normal demokrasiyi kabul etmeyenlere, bizde ‘ipileri demokrasi’ veririz. Böylece halkın tercihi de açıkça belli olur.

Yazıyı bitirirken, naçizane benimde bir önerim olacak. Halkı; taşımasına taşıyalım da, kurmadığımız sandığın başına da getirmeyelim. Halkın yerine bir bilen çıkıp oyunu kendi görüşü doğrultusunda kullansın!

Tıpkı mezardaki ölülere EVET dedirdiğimiz gibi…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..