Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '15

 
Kategori
İnternet
 

PageRank Analiz Aracı

PageRank Analiz Aracı
 

PageRank Analiz Aracı


Web siteleri kendi marka değerlerini arttırmak adına bir takım çalışmalar yapmaktadırlar. Bu çalışmaların sayfa bazlı olanlardan birisi de PageRank çalışmasıdır. PageRank web sitenizde bulunan sayfaların değerlerini ölçe ve buna göre not veren bir araçtır. Bu araç sayesinde arama motorları web sitenizin alt sayfalarına not vermektedirler. Web sitenizin alt sayfalarına verilen not bir bakıma web sitenizin arama motorlarında ki notu demektir. Bu da web sitenizin arama motorlarında bulunan yerini etkilemektedir.  PageRank analiz aracı sayesinde web sitenizde bulunan seo alt sayfaların değerlerini ölçebilir ve size negatif etki yaratan PageRanklardan yapacağınız çalışmalar sayesinde kurtulabilirsiniz. Yani yapacağınız çalışmaların tam değerini anlamak ve bu çalışmalardan negatif etkilenmemek için PageRank analiz aracını kullanmanız gerekmektedir.
 
PageRank değerinizi negatif yönde etkileyen unsurların başında kopya içerikler gelmektedir. Arama motorlarının da kesinlikle taviz vermediği bu konu PageRank değerinizi oldukça düşürmektedir. PageRank analiz aracını kullanarak web sitenizde bulunabilecek kopya içerik veya benzer içerikleri tespit edebilir ve bu sorundan kurtulabilirsiniz. Arama motorlarının en yüksek puan verdiği durumlardan biri olan web sitelerinin güncelliği de PageRank değeri açısından çok önem arz eden bir faktördür. Web sitelerinin değerini de arttıran güncellik PageRank değerinizi oldukça etkilemektedir. Yani web siteniz ne kadar güncel olur ise PageRank değeriniz o kadar yüksek olacaktır. PageRank analiz aracı sayesinde web sitenizin güncellik durumunu da test edebilir ve bu çalışmalar sayesinde PageRank değerinizi yükseltebilirsiniz.  PageRank değeri yüksek olan web siteleri arama motorlarında da üst sıralara yükselebilirler.
 
Web sitelerinde kullanılan temalar da PageRank değerini etkileyen faktörlerden biridir. Kullanıcılar için kullanımı en kolay olan temaların PageRank değerleri yüksek olur. Ama kullanılan temaların zorluğu veya menülerinin net olmayışı PageRank değerinizi düşüren etkenlerden olacaktır. Bunların önlenmesi için PageRank analiz aracını kullanmalı ve PageRank değerinizi düşüren faktörleri tespit edebilirsiniz. Tespit edilen bu faktörler üzerinde yapılacak kurumsal seo  özenli çalışmalar sayesinde web sitenizin PageRank değerini daha üst noktalara çekebilirsiniz. Böylece web sitenizin arama motorlarının yapmış olduğu listeleme işlemlerinde tekrardan üst sıralara çıkmasını sağlayabilirsiniz. PageRank değerini alt seviyelere çeken bir diğer faktör ise gereksiz link çalışmalarıdır. Düşük değere sahip linkler hem web sitenizin kalitesini düşürür hem de web sitenizin PageRank seviyesini aşağı seviyelere çeker. Bundan dolayı web siteniz için PageRank analiz aracı kullanmak size avantaj sağlayan faktörlerden biri olacaktır. Bu şekilde yapılacak çalışmalar size birçok avantaj sağlayacaktır. Bu avantajların başında web sitenizin özgünlük seviyesini belirleyebileceğiniz için yapılacak çalışmalar sayesinde daha özgün bir web sitesine sahip olabileceksiniz. Ayrıca en önemli konulardan biri olan güncellik konusu ile web sitenizi sürekli güncelleyecek ve sürekli yeni ürünlerin paylaşıldığı güncel bir web sitesine sahip olabileceksiniz. PageRank analiz aracı kullanarak web sitenizin tema yapısını da değerlendirebileceğiniz için web sitenize kullanıcı gözü ile bakma şansınız olacaktır. Web sitenize kullanıcı gözü ile bakarak yapılan çalışmalar web sitenizin değerini arttıracaktır. Kullanıcıların kolay kullanabildiği web siteleri arama motorları tarafından daha çok sevildiği için web sitenizin arama motorlarında bulunan yerini oldukça etkileyecektir.
 
Kısaca özetlemek gerekir ise PageRank değeri yüksek olan web siteleri arama motorları tarafından daha çok sevilen web siteleri olacağından dolayı yapılacak olan listeleme işlemlerinde web siteniz daha üst sıralarda bulunabilir. Bundan dolayı web sitenizin PageRank değerinin sürekli olarak incelemeli ve bu incelemenin daha sağlıklı olabilmesi için PageRank analiz aracını kullanmanız gerekir.
 
 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..