Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

Pamukkale Ekspresi raydan çıktı: 9 ölü

Pamukkale Ekspresi raydan çıktı: 9 ölü
 

acı haberden bir kesit


Bu sabah arkadaşım haber verdi, öyle bir haberdi ki benim için, içim acıdı.


Pamukkale Ekspresi raydan çıktı: 9 ölü 27 Ocak 2008

Pamukkale Ekspresi, Kütahya yakınlarında raydan çıkarak devrildi. İlk belirlemelere göre hızlı girdiği virajda donmanın da etkisiyle devrilen trenin 5 vagonunda bulunan yaklaşık 450 yolcudan 9'u yaşamını yitirdi, çok sayıda yolcu yaralandı. Ölü sayısının artmasından korkuluyor.

Haydarpaşa- Denizli seferini yapmak üzere dün saat 17.35' İstabul'dan yola çıkan 11442 sefer sayılı Pamukkale Ekspresi, bu sabaha karşı saat 02.00 sıralarında Kütahya'nın Çöğürler- Demirözü istasyonları arasında raydan çıktı. Çat Deresi Mevkii'nde aşırı soğuk nedeniyle rayların donduğu keskin virajda lokomotifin arkasında bulunan 5 vagon peşpeşe devrilirken, yolcular kendilerini bir anda can pazarında buldu. Sürüklenen vagonlardaki yolculardan bazıları kendi imkanlarıyla çıkarken, yaralanan birçok yolcu vagonlarda sıkıştı.

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Kütahya kent merkezine 20 kilometre ve Kütahya- Afyonkarahisar karayoluna 10 kilometre uzaklıktaki kaza yerine kurtarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 12 derece olduğu kaza yerine ulaşan ekipler, ambulanslarla yaralıları Kütahya ve Afyonkarahisar'daki hastanelere taşımaya başladı.

Kan gölüne dönen vagonlardan çıkarılan 9 kişinin cesedi, morga kaldırılırken, enkaz altında cesetler bulunduğu ve ölü sayısının artabileceği belirtildi.

Diye devam ediyor haber. Ben bir yıl önce Pamukkale Ekspresi ile 17:35 İstanbul seferiyle Kütahya'ya gittim. Aynı sefer, aynı tren, aynı tarih. Demek ki, herkese bir ömür biçilmiş. O ömrü ne uzatabilir, ne de kısaltabiliriz.

Şimdi buna sabotaj, denir ilk önce ve sonra hızlı tren işte ne olacak ki denir. Biz ne dersek diyelim, olan olmuş ve giden gitmiştir. Bundan sonra yapılacak tek şey, hataları gözden geçirip kontrol altına almaktır.

Yaralılara acil şifa, ölenlere rahmet diliyorum. Bu kazaların son olması dileğiyle.....

AMETİST

 
Toplam blog
: 6
: 535
Kayıt tarihi
: 23.01.08
 
 

AÖF 4. sınıf öğrencisiyim, mezun olmayı diliyorum:) Üç yıldır özel bir şirkette muhasebeci olarak ça..