Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '21

 
Kategori
Psikoloji
 

Pandemide Aile İçi İlişkiler

Hepimizin bildiği gibi mart ayından beri korona virüs ile ciddi bir mücadele içerisindeyiz. Korona virüsün başlaması ile ailelerinden başka şehirde üniversitede okuyan birçok öğrenci aile evine geri döndü. Bir süredir birlikte yaşamayan aile üyelerinin bu duruma alışmaları biraz zaman alabilir. Sadece eve dönen öğrenciler değil, iş yerlerini kapatmak zorunda kalan bireyler, daha yoğun çalışma düzenine geçen sağlık çalışanları, uzaktan eğitime geçiş, imkanları olmayan öğrenciler gibi korona virüs birçok aileyi farklı şekillerde etkilemiştir. Her aile yeni düzene kendi hayat tarzına göre uyum sağlamaya çalışmaktadır.

Bu dönemde korona virüsün bireylerde oluşturduğu psikolojik ve ekonomik baskılarla başa çıkabilmek zaman zaman hepimizi zorlamaktadır. Bu yüzden aile içinde çatışmalar meydana gelmektedir. Aile bireylerinin hepsinin sürecin zorluğunu anlayıp birbirlerine gerekenden biraz daha fazla anlayış göstermesi, destek sağlaması, evde oluşabilecek psikolojik, ekonomik ve fiziksel şiddeti en aza indirmeye çalışmak önemli bir konudur. Gereksiz harcamaları azaltmak biraz da olsa ekonomik rahatlamayı sağlayabilir. Ailelerin ortak payda da buluşması, beraber ortak aktiviteler yapmaları çatışmaların azalmasını olumlu yönde etkilemektedir.

Ailelerinde korona virüs ile mücadele eden ve belki de hayatını kaybeden bireyler olabilir. Bu zamanlarda en yakınlarımız olan aile bireyleriyle kenetlenerek birbirimize destek olmamız psikolojik olarak daha sağlam kalabilmemiz açısından önemlidir.

Unutmayalım ki bu zor günler elbette geçecek. Sağlıklı, mutlu günlerde birlikte olmak dileğiyle…

 
Toplam blog
: 4
: 71
Kayıt tarihi
: 14.12.20
 
 

Psikolog Kiraz Şevval AVCI, 1996 İstanbul doğumlu,lise eğitimini Mustafa Kaynak Anadolu Lisesinde, ..