Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '11

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Panik Yok!

Panik Yok!
 

Anneliğin her aşamasında zaman zaman paniğe kapılırız. Sorunlar hiç geçmeyecek zannederiz. Oysa öyle hızla akıyor ki zaman. Unutulup gidiyor her şey...

Bebek doğar, müthiş bir heyecan, sonra korku... uykusuzluk çoğu annenin derdi olur. Emzirmek desen başlı başına bir iş. İlk aylar yapışık gezersiniz, açık açık ''off sıkıldım'' demeye çekinirsiniz. Hayat hep böyle mi devam edecek? diye düşünmeye başlarsınız. Derin bir bunalıma sürüklenir gibi olursunuz ama kucağınızdaki meleğin varlığı anında unutturur tüm olumsuzlukları. Bir kaç saat sonra yeniden aynı duygular içine düşeceksiniz belki ama işte o minicik, yumuşacık, savunmasız, mis kokulu yavrunuzun annesinden başka hiç bir şeye ihtiyacı olmadığını hatırlayıp devam edeceksiniz yaşamınıza.

Belki çok tecrübeli bir anne sayılmam. Henüz 2.5 seneliğim ama ilk ayların zorluğu yüzünden ikinci çocuk meselesini devamlı erteleyen bir anneyim. Hem biliyorum geçecek, hem de korkuyorum. Oysa gördüm, yaşadım. Kendi kendime devamlı tekrar ediyorum.

Ben bu tekrarı bir kere de benim gibi ümitsizliğe kapılan anneler için de yapmak istiyorum:

* Uyku düzeni elbet kurulacak. Hemen değil belki. Zamana ihtiyacınız olacak ama olacak işte.

* Emzirmek zordur. Öyle filmlerde, dizilerde görüldüğü, kitaplarda anlatıldığı gibi kolay değildir. Bebek de anne de öğrenmek zorundadır. Tecrübesizlikten meme ucu acır, yara olur ama siz gözyaşları içinde olsanız bile emzirmeye devam edersiniz. Bilirsiniz çünkü ihtiyacı odur bebeğinizin.

* Kucakta kalmayacak. Kısa süre sonra kollarınızın arasından kayıp gittiğini görünce de çok şaşıracaksınız. Emekleme dönemindeki bir bebek için yeni dünyayı keşfetmek anne kucağında olmaktan daha cazip olabiliyor çoğu zaman.

* Yerde de kalmayacak. Emekleyen bebeğiniz yürüyecek sonra. Dengesini de kuracak ve koşmaya başlayacak. Bu sefer de ''kucağımdayken iyiymiş meğer'' diyeceksiniz.

* Hep meme hep meme... katı gıda ile de tanıştıracaksınız merak etmeyin. Sofranıza ortak olacak. Eğlence katacak hayatınıza. Ve doğru zaman geldiğinde memelerinizin sahibi yine siz olacaksınız.

* Emzik bağımlısı bir bebeğiniz mi var? Gece gündüz ağzında, elinde her an emzikleri mi var? Bir bakacaksınız o olmadan gününü geçirebiliyor, sormuyor. İşte o zaman bırakmaya hazır demektir.

* Konuşacak, inanılmaz gibi geliyor ama konuşacak. Geç kaldı diye düşünmeyin. Konuşacak. Sohbet etmeye, şakalaşmaya başlayacaksınız üstelik. Anlatacak bir sürü hikayesi olacak. O bıcır bıcır konuşurken tarifsiz bir mutluluk kaplayacak içinizi.

ama ne olursa olsun değişmeyen tek bir şey olacak...

ne kadar büyürse büyüsün

o hep sizin bebeğiniz olacak

süt kokulu tenini hep hatırlayacaksınız

kalbinizin yarısı hep onun için atacak

Irem Erdilek

SlingoMOM.com

 
Toplam blog
: 141
: 3284
Kayıt tarihi
: 30.04.10
 
 

Kozmetik dünyasından anneliğe geçiş... Evde oturmaktan sıkılan girişimci anne oldu mu sana blogger a..