Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Pantolonlar ve yamalar

Pantolonlar ve yamalar
 

Bazen köşenizde yazdığınız yazıdan hayıflananlar oluyor. Birileri yazdığınız konulardan "hisse" alacağına "nem" kaparcasına huysuzlanıyor. Yine beni mi yazmış diyor. Bu adam benden ne istiyor diyerek de sitemini ayyuka çıkarıyor.

Aslında yazanın haberi bile yok ya. Kalkıyor birde pişkin pişkin lütfen beni yazma diyebiliyor. Ne alaka şimdi. Cevap veriyorsunuz; Kuzum siz dikkate alınmayı mı istiyorsunuz ya da dikkate alındığınızı mı sanıyorsunuz? Durup dururken akla tavşanı sokmanın sebebi hikmetini anlamış değilim. Lütfen daha net bir açıklama getirin diyorsunuz.

Mesela benim soyadım "Seven" şimdi her sevenden ve sevmekten bahsedilince kendime mi alınmam gerek. Yapılan görevlerde böyle. Aman şundan bahsetmeyelim filanca alınır. Şunları dile getirmeyelim filan beyimiz kırılır. Ötekine dokunmayalım darılır… Biri alınır, diğeri kırılır, öteki darılır diyerek konuları "pas" mı geçeceğiz?

Yağmura, kara, borana hazırlıklı değilsen meydanlarda çınar olmayacak, gidecek saksıda çiçek olarak yaşayacaksın. İfade etmeye çalıştığım sıkıntılar birçok şeyde olduğu gibi saksıdaki çiçekle, meydandaki çınarın yer değiştirmesinden kaynaklanmaktadır. Kovanın yerini almaya kalkışan bardak taşacaktır. Şimdi suç bardakta mı yoksa bardağı taşıranda mı? Varın kararı siz verin.

Sandallarla gemilerin yer değiştirdiği bir dünyada birisi karaya oturmaya ötekide boyunu aşan sularda batmaya mahkûm olacaktır. İçerisinde bulunduğumuz günlerde çok kere karşı karşıya kalacağımız bir soru bu. Yine mi beni yazmışlar? Beni yazma!

Unutmamak gerekir ki vitrindekiler görülür. Hele hele bir söz ustasının ifadesinde olduğu gibi "İnsan ağacın tepesine çıktıkça pantolonundaki yamalar daha çok görülür". Yani ağacın tepesindeyseniz pantolonunuz ki yamalar görülecektir.

Siz kalkıp ta "görme" dedikçe birileri de size o zaman "in oradan aşağı" der.

Neyse. Kimsenin kimseyi yazdığı yok. O kadar ağaca çıkan var ki ister istemez yamalar görülüyor işte. Yazılmışsa, yazılıyorsa ve yazılacaksa ne var şimdi bunda? Boş yere alınganlık yapılacağına ders alınsa daha yararlı olmaz mı?

Öyleyse, sonradan üzülmemek için ağaca çıkmadan önce pantolonunuza bir kez daha dikkatle bakın. Yoksa yarın, yine mi beni yazmışlar demek sorunda kalmazsınız.

Ağaçlar, pantolonlar ve yamalar… Bu üçlüye dikkat.

 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..