Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '06

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Papa davetimi kabul etmedi ama...

Papa davetimi kabul etmedi ama...
 

Papa 16.Benedictus'un 4 gün süren ziyareti özellikle biz İstanbul'lular için zulüm oldu. Ülkemizde uzun zamandır böyle bir rüzgar esmemişti. Özellikle İstanbul'a gelmesi olağanüstü bir güvenlik kuşatmasına sebep oldu. Papa'nın geçmesi muhtemel yollar bile kapatılınca zaten felaket olan İstanbul trafiği ultra felaket oldu. Ama CNN in spikerlerinin "ultra modern İstanbul"diye söze başlamaları, trafikten bıkan bizlerin birazcık tebessüm etmesine neden oldu.

Kiliseler ve ayinlerle geçen Papa ziyaretinin en ilginç anları,Papa'nın Türk bayrağı sallaması, Sultanahmet Camii'nde kıyama durması,ayinine türkçe başlaması, Anıtkabir ziyaretinde deftere Atatürk'ün barış mesajını yazması oldu.Reklam fırsatlarını kaçırmayan Şişli Belediye başkanı Mustafa Sarıgül ile birlikte barış güvercini uçurması ise ayrı bir "şekil" oldu.Ortalığı ayağa kaldırmak isteyen bazı siyasi partililerin ve olay çıkmasını bekleyen "dış mihrakların" istedikleri görüntü oluşmadı.

Papa'yı evime davet etmiş olmama rağmen,sayın Papa bu daveti reddetmediği gibi mazeret de beyan etmedi.Ben bu duruma hiç üzülmedim.Tepemizde dolaşan helikopterler,her elektrik direği dibinde bir polis ve acayip gergin bir güvenlik ortamında zaten verimli bir görüşme yapamazdık.Artık başka bir bahara kaldı.Yine de ben bir Papa'yı ağırlamak için motivasyonumu üst seviyede tutmuş, belgeler, fotoğraflar hazırlamış,eşimden Karadeniz yöresel yemeklerinden oluşan bir mönü istemiştim. Annemin iğne oyası el işlemelerinden de bir hadiye hazırdı,Papa'nın canı sağolsun.

Sonuçta medeniyetler buluştu ama bu medeniyetin bazı temsilcileri yurtdışı gezilerini tercih ettiği için bu fırsatı da kaçırdılar.Ey gidi takiyye makamı,sen nelere kadirsin. Papa'nın AB üyeliğimizi desteklediğini de uydurmuşlar gider ayak.Bugün Papa'nın havaalanında böyle birşey demediğini öğreniyoruz, üzülüyoruz. Üzüldüğümüz başka konu da Papa'ya hiçbir sivil müslüman vatandaşın yaklaşamaması oldu.Clinton'un ziyaretinde burnunu sıkan çocuk gibi bir fotoğraf verdiremdedik sayın Benedictus'a.Artık sadece Türk bayrağını sallaması ile avunacağız.

Halkın arasına karışan,olağanüstü değil normal güvenlik tedbirleri ile ağırlanan, tepki değil hoşgörünün hakim olduğu,fotoğraflarda değil kalıcı bir barışın sağlanacağı medeniyet uzlaşması getiren daha nice Papa ziyaretlerine...

Fotoğraf:Milliyet

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..