Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '19

 
Kategori
Güncel
 

Para Sinemanın Önüne Geçti

PARA SANAT İÇİN MİDİR? SANAT PARA İÇİN MİDİR?

 Mars Group ve Cem Yılmaz maddi konuda anlaşamayınca sinema büyük bir darbe almak üzere, olay şu ki Mars Group ülkemizin en büyük salon işletmecileri (Cinemaximum) ile Cem Yılmaz ve BKM gibi yapımcılar arasında bilet fiyatı üzerinden yürütülen kampanya ve bilet fiyatından düşen yapımcı kısmının düşük olması üzerine usta yapımcılar ve Mars Group üstüne tartışma başladı.

İlk olarak Yılmaz Erdoğan'ın Sazan Sarmalı filminin vizyon tarihini ertelemesi üzerine başlayan tartışmaya Cem Yılmaz da katıldı. Hürriyet Gazetesi yazarı Cengiz Semercioğlu'nun  Mars Group Kurumsal İşler Direktörü Aslı Irmak Acar ile yaptığı röportaj ile dozunu arttırdı. Acar yeni Cem Yılmazlar bulacağını hatta yeni yapımcılar bulup film çekileceğini söyleyip gerİ adım atmadı. Ve vurguladı 2018 senesinde 26 milyon teşvik verildiğini aynı şekilde devam ettiğinde zaten yeni Cem Yılmazlar ve yeni yapımcıların çıkacağını söylemesi. Düşündürücü...

Konuya bakacak olursak yapımcıların şikayet ettiği taraf kampanya şeklinde şatış yapılıp cola ve mısır fiyatının yüksek sinema biletinin düşük gösterildiği için biletten aldıkları yüzdelik kısmın onlara düşük ödendiğidir. Bunun üzerine birçok yapımcı birleşerek boykot etme kararı alındı. Yapımcılar haklı evet ama Mars Group'u da tamamen suçlamak ne kadar doğru bilemiyorum Cem Yılmaz gibi ünlü bir komedyen daha da gelir mi sanmıyorum o gerçek bir üstad oyuncu olarak bilmem ama Mars Group yeni yapımcılar kesinlikle bulabilir. Cem Yılmaz'ın en son önerdiği ve cevap alamadığı bileti 15 tl yapma fikri sizce işe yarar mı? Bence hiç birşey değişmez yine kampanyalar olcak ve fiyat inecek mısır ve kola pahalanacak. Zaman gösterecek. Bakalım yeni yapımcılar mı olacak yeni sinema sahipleri mi?

 
Toplam blog
: 8
: 321
Kayıt tarihi
: 25.05.17
 
 

Ben Adem, Hemşireyim. Düşüncelerimi payraşmak için burdayım... ..