Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '14

 
Kategori
TV Programları
 

Paramparça'da, dizisinin yan karakterleri başrol gibi

Paramparça'da, dizisinin yan karakterleri başrol gibi
 

Geçtiğimiz Pazartesi ekranlarda yüzünü gösteren “Paramparça” dizisi uzun zamandır pek çok dizinin başaramadığı bir şeyi başardı ve reytinglerde 3.lük ile başladı. Ne günlere kaldık Tanrım! Buna bile sevinir olduk farkındasınızdır.

Başrollerini Nurgül Yeşilçay ve Erkan Petekkaya’nın paylaştığı dizi dişi senaryosu ile ekranlarda uzun süre kalabilecek nitelikte. Eski sinema ve dizilerde sık sık karşılaştığımız bir aile hikayesi ile karşımıza gelen yapım ilerleyen bölümlerde dallanıp budaklanarak oldukça doğurgan olacak.

Başrollere eşlik eden isimler de oldukça dikkat çekici; Ebru Özkan, Cemal Hünal, Cihan Canova, Tolga Tekin, Güneş Emir, Nurgül Köse… Nurgül Köse, Antalya Altın Portakal’da En İyi Yardımcı Kadın ödülünü bu sene alarak zaten yardımcı kadın rolünde ki başarısını da kanıtlamıştı.

Aslında bu dizi bir ilke imza attı ve Endomol ilk dizisi olarak Türk seyircisinin karşısına “Paramparça” dizisi ile çıkmayı tercih etti. Dizi, İstanbul’un bir çok mekanı da ilk defa bir diziye ev sahipliği yapıyor. Kandilli’de yer alan ve boğazın en ihtişamlı yalılarından biri olan Edip Efendi Yalısı, tekrar restorasyonu yapılarak, hizmete açılan eski Tarabya Plajının yanı sıra İstanbul Tarlabaşı, Kemerburgaz, Bebek Sahil gibi mekanlarda aylardır çekimleri süren dizinin, bir yıl süren ön hazırlık dönemi sonrası,  ilk bölümü için çalışmalar yedi ay sürdü.

İntizar’ın seslendirdiği tanıtım, bir buçuk milyon kişiye ulaştı. Bestesi, dizinin müziklerine de imza atacak olan, Ayşe Önder’e ait olan ve sözleri ünlü şarkıcı İntizar tarafından yazılıp, seslendirilen “Su Gibi Gözlerin” şarkısının, ilk stüdyo çalışmaları sonrası, sadece giriş bölümünden hazırlanan  “Paramparça”nın yeni tanıtım filmini, web ve sosyal medya sayfalarında bir haftada 1.500.000'i aşkın kişi izleyip, paylaştı. Bu dizinin diğerlerinden ayrılmasına ve farklılaşmasına sebep oluyor.

Dizinin gücünü aldığı bir diğer etken ise  senaryosunu “Aliye”, “Bin Bir Gece”, “Aşk ve Ceza” gibi efsane olmuş dizilerin yazarı Yıldız Tunç’un kaleme alması oldu.  Dizinin yönetmenliğini “Asi”, “Kayıp Şehir” gibi dizilere imza atan Cevdet Mercan yapıyor bu bir diğer güç gösterisi oluyor. “Paramparça”nın yönetici yapımcısı ise Halil ile Menekşe, Yaprak Dökümü gibi dizilerin yürütücü yapımcılığını da üstlenen Özlem Yurtsever. Gördüğünüz gibi dizi çok usta ellere emanet edilmiş durumda. Bu da gittikçe başarısını katlayarak arttıracağına işaret ediyor.

Başrollerden çok yan rollerin oyuncularının, rollerine verdikleri ruh dizinin büyülü atmosferini oldukça güçlendiriyor ve bizi etkiliyor. Bir dizinin başrolleri kadar yan rollerinin de güçlü oyuncular tarafından canlandırılması, yan rollerin çok güçlü ve gerçekçi olması aslında dizinin starının kim olduğunu bilememesine neden oluyor, çünkü her sahnede bir başka güçlü karakter veya karakterlerin olması öyküye ayrı bir lezzet katmış. Nurgül Yeşilçay adına da ayrı bir keyif alıyorum, çünkü yıldız üst üste oynadığı dizilerin bitmesi ile kötü eleştirilere maruz kalmıştı. Neyse ki bu dizi gerçekten Nurgül Yeşilçay için iyi bir çıkış oldu ve yıldız eski günlerine dönme gücü buldu.  Dizinin bu başarısını her bölüm sürdürmesini diliyorum.

Hayatta başarılarınızın sürmesi dileği ile….

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

 https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fba%C5%9Fa/145170645649459

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..