Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Patates yatağında incik

Patates yatağında incik
 

Özel günlerinizin özel yemeklerinden biri de patates yatağında incik olabilir, bu özel lezzeti elde edebilmek için fazla bir çaba sarf etmenize gerek yoktur çünkü son derece kolay yapılan yemek çeşitlerinden biridir. Patates, tereyağı, et ve domates sosunun muhteşem uyumuyla elde edeceğiniz bu yemek sizden sıklıkla istenilen yemek çeşitleri arasında yerini alacaktır.

Bu yemeği düdüklü tencerede yaparsanız daha iyi verim alırsınız çünkü tenceredeki yoğun ve basınçlı buhar etinizi lokum gibi yapacaktır.

Malzemeler:

4-5 tane incik

8 tane orta boy patates

1 çorba kaşığı tereyağı

6 -7 kaşık domates sosu veya

2 adet büyük boy rendelenmiş domates

2 tatlı kaşığı pul biber(tatlı veya acı), tuz, dağ kekiği(Bir kaşık patates ve bir kaşık et için)

Yapılışı:

Önce patatesleri soyup, yıkadıktan sonra her birini dört parçaya ayırarak düdüklü tencerenin dibine koyulur. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, pul biber, dağ kekiği serpilir ve tepeleme 1 çorba kaşığı tereyağı ilave edilir. Patateslerin yağı az olursa lezzeti olmaz fakat en doğrusu kendi ağız tadınıza göre ayarlamaktır.

Patateslerin üzerine incikler yerleştirilir, inciklerin üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpilir ve üzerine domates sosu veya rendesi dökülür. Patateslerin üzerini geçecek şekilde tencereye su koyulur ve düdüklü tencerenin buharı çıkıp, ocak kısıldıktan sonra 45 dakika pişirilir.

Pişen etler bir tabağa alınır, patatesler ise çukur bir kaba alınarak patates ezme aparatı ile iyice ezilir ve servis tabağına yayılarak üzerine incikler dizilir.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..