Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Patatesli Mantar Sote

Patatesli Mantar Sote
 

MALZEMELER
600 gram  kadar kültür mantarı
2 tane orta boy   patates
2 tane orta boy kuru soğan
3 tane isteğe göre acı ya da tatlı  sivri biber
3 diş kadar sarımsak
2 yemek kaşığı ile ayçiçeği yağı
1 çay kaşığı ile tuz
1 çay kaşığı ile pul biber
1/4 demet kadar taze maydanoz
 
Patateslerinizi Kızartmak İçin:
yarım su bardağı ayçiçeği yağı
 
NASIL YAPILIR?
Soğanlarınızı küçük küçük küpler halinde doğrayın.
Uzunca keserek, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleriniz yarım ay şeklinde kesin.
Kültür mantarlarınızı boyutuna yani küçük ya da büyüklüklerine göre ortadan ikiye kesin.
Sarımsakları ve maydanozu incecik kesin.
Ayçiçeği yağını orta ateşte kızdırdığınız bir tavanın içine soğan ve sarımsakları atarak sararana kadar kavurun.
Sonra; doğradığınız ortadan ikiye  kestiğiniz mantarları ekleyin ve yüksek ateşte soteleyin.
Soteleşen bu  mantarlı harcın içine  doğranmış sivri biberleri ekleyerek  orta ateşte pişirmeye devam edin.
Tuzu, pul biberi ve kıyılmış maydanozu ilave edin.
Soteyi belli aralıklarda karıştırarak pişirmeye devam edin.
Patatesleri kızartmalık olarak yani parmak şeklinde doğrayın.
Ayrı bir kızartma tavasında  ayçiçeği yağını kızdırın.
Patatesleri, renk alana kadar kızartmaya devam edin.
Kızarmış patateslerin içine ayrı bir yerde  sote ettiğiniz mantar soteye katarak karıştırın .
Piştikten  sonra ılık olarak  misafirlerinize ve sevdiklerinize ikram edin.
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..