Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '11

 
Kategori
Türk Mutfağı
Okunma Sayısı
1335
 

Patlıcanlı tepsi kebabı

Patlıcanlı tepsi kebabı
 

Malzemeler:

•1 Kilo Kiyma
•200 gr Kuyruk yağı
•3-4 Adet patlıcan
•Tuz, karabiber, pul biber
•Domates
•Soğan
•Sivri Biber


Yapılışı:
• Patlıcanları doğrayıp tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra tekrar yıkayıp süzün.
•Kıyma, kuyruk yağı, tuz ve baharatları karıştın
•Köfte büyüklüğünde kıymayı elimizde yuvarlayıp bir patlıcan bir köftelerden sırasıyla dizelim tepsiye.
•Tepsinizde yer varsa ortaya domates, biber ve soğan ekliyebilirsiniz. Benim tepsim küçük olduğu için ayrı güveçlere koyarak pişirdim.
•Fırını 200 dereceye getirip üstüne folya koyarak yarım saat pişirin. Son 20 dakika da üstündeki folyoyu çıkararak pişirin. http://lezzetlibiseyler.blogspot.com/search/label/Kebaplar
 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 47
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 6688
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

Yemek yapmayı ve yedirmeyi çok severim. Bildiklerimi paylaşmak yeni şeyler öğrenmek en keyif aldı..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster