Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '16

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Patron dayım olur

Hemen hemen iş yaşamının leş yiyicileri olarak da bilinen, özel sektörde hem de resmi kurum ve kuruluşlarda kendilerini kolaylıkla belli edebilirler karakterde de insanlardır patronların yiğenleri. 

Dikkat ederseniz, doğal yolla aldığını iddia ettiği bu gücü size, iş arkadaşlarınıza, çay servisi yapmaya çalışan masum hanımefendi ya da beyefendiye bile bunu yapmaktan çekinmezler. Sırtlarınızı bir basamak olarak kullanıp, sizin başarılarınızı kulak çıtlatmalarıyla, patrona "nasıl yapmışım, nasıl olmuş" diyerek mükemmel kurgularla sinema sanatına taş çıkarırlar. 

Peki kim, nasıl bu etkinin altına girmez?

Açıkcası yorumlarınıza açık sunduğum bu yazıda ben de bunu merak ediyorum. Adamcılık, kadrolaşmanın sonunu ne getirir? En önemlisi ne yaparlarsa ne söylerlerse kendinizi ezdirmemeye bakın, nazik ve teveccühlü davranın, idare edin durumu gerekirse fakat sizin başarılarınızı bir başkasına kendisinin yapmış olduğu gibi lanse etmesine kesinlikle müsade etmeyin. Çünkü çoğunlukla tehdit etmekten geri durmayan kişilerdir, sizi korkutmasın, en fazla iş değişikliği yaparsınız, göze almanızdaki size cesaret verecek şey şudur: siz gerçekten başarılı, girişimleriniz, sonuçlandırmalarınız doğru yöndeyse iş yeri değişikliği yapmanız kolay olacaktır, hatta teklifler alan siz olacaksınızdır. Tabi bu, en kötüyü baz alan sonuç, isterseniz diğer çözümleri bir tartışalım.

İlk diyolog anlaşılır kılar 

"Merhaba, sizinle tanışamadık, bu arada patronunuz benim dayım olur" diyen biri ise bilin ki tecrübesiz bir yiyici vardır karşınızda. Hata yapmanızı kollayacak ilk açığınızda bunu üstlerinize bildirecektir. Acele etmeyin ve bekleyin. Hatta kontrollü bir biçimde onun anlayamayacağı bir açık verin eline. Üstlerinizin fazla büyütmeyeceği bir konu seçin, onu kendi tuzağıyla vurun. Sonrasında bir olay açıklanması gerekirse açıklayın, ardından yaptığınız ve başarmak istediğiniz işlerinize odaklanın. Konrolü elden bırakmayın, hazır bu kadar ilerlemişken bir de bir projenizi sunun ve başarılı olacağınız inancını verin. Bundan sonrası biraz risk yönetim bilginize bağlı, girişimci ruhunuz risk vererek bir işe koyulacak ve sonucunda başarılı olmanızı gerektirecek. Bundan emin olun, başarılı olamazsanız üstleriniz bunun sonucunda, sevgili yiyicimize kendi elimizle teslim ettiğimiz şeyi başımıza kakacaktır. Aşırı otoriter bir lider değil ise, konuya atıfta bulunmayıp, sizi girişimlerinizden dolayı tebrik edip, sonrası için cesaretlendirebilir bile. Teşekkür ederim okuduğunuz için. Katkılarınızı bekliyor olacağım.

 
Toplam blog
: 12
: 414
Kayıt tarihi
: 29.09.16
 
 

Usta-çırak ilişkisinin gücüne inanarak, eğitimlenme ve tecrübe edinme yollarına başvurmak; medyat..