Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ağustos '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Pazartesi Sendromu ve Migren, Pazartesi Sendromu Baş Ağrılarını Artırıyor

Pazartesi Sendromu ve Migren, Pazartesi Sendromu Baş Ağrılarını Artırıyor
 

Pazartesi Sendromu


Pazartesi Sendromu ve Migren

Hafta sonu bitti, pazartesi sendromu yaşama zamanı. Yapılan araştırmalara göre iş hayatında başarılı, çalışma hayatını çok seven, iş kolikler bile pazartesi sendromu yaşıyormuş. Pazartesi sendromu yaşayan kişi tatilden sonra tekrar işbaşı yapmak zorunda olduğunu düşünerek hafta sonunu sıkıntıya çevirir, her pazar akşamını yarın işe, okula gitmek istemiyorum  diyerek geçirir. Pazartesi sabahı canı yataktan çıkmak istemez. Bu sendroma maruz kişi pazartesi sinirli ve çekilmez olur, ancak salıya yatışır. Aslında çalışan pek çok yetişkinde bu durum az veya çok vardır.

Pazartesi sendromunun psikolojik boyutu yanısıra baş ağrılarında da artışa sebep olur. Haftanın günleri içinde baş ağrısı en çok pazartesi yaşanır.  Pazartesi işe başlamak istememenin verdiği sıkıntı ve stres baş ağrısını da tetiklemektedir.  Çalışanların yaklaşık %15-20 kadarının kendisine uygun işte çalıştığı yönündeki istatistik bilgilerini değerlendirmeye alırsak, pazartesi insanların neden stresinin arttığını ve işe gitmek istemediğini anlayabiliriz.

Migren stresle ilişkilendirilir ama dinlenme ve mutlu zamanlarda yaşanan migren de vardır. Mutlu, mutsuz, stresli, yorgun hiç fark etmez tüm bu durumların altında bio-elektriksel bozukluk yatar. Migrenin alt yapısı düzeltildiğinde baş ağrısı gider ama insanlar istemedikleri işlerde çalıştıkları sürece pazartesi sendromu yaşanabilir.

Gökmen Yaklaşımı için http://www.emelgokmen.com/gokmen-yaklasimi/gokmen-yaklasimi-nedir/ sayfasını okuyunuz.

Nasıl tedavi yapıyorum http://www.emelgokmen.com/tedavi/nasil-tedavi-yapiyorum/ sayfasına bakınız.

Migren, baş ağrısı, fibromiyalji, hastalıklar için http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/migren/ tıklayınız.

 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..