Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '08

 
Kategori
Bilgisayar
 

PC'de silinen verileri geri getirme...

PC'de silinen verileri geri getirme...
 

Recover My Files v3.98.5036


Sanırım zaman zaman hepimizin yaptığı bir işlem bu! Bilerek ya da bilmeyerek bazı fotoğraflarımızı sileriz. Bazen sabit diskte veya hafıza kartlarında yer açmak için, bazen gereksiz gördüğümüz fotoğraflar, belge ve metinleri ortadan kaldırmak için, bazen de dalgınlıkla parmağımızın “Sil” tuşuna gitmesiyle, refleksiv olarak hiç düşünmeksizin “Evet” sekmesini onaylayarak fotoğraflarımızı siliveririz. Ondan sonrasını tahmin etmek çok güç değil “vah vah, tüh tüh” gibi nidalar veya iç geçirmeler. Neyse ki günümüzdebir yandan dijital fotoğrafçılık, müzik çalar, bellek kartları vb. teknolojiler gelişme kaydederken, bir yandan da sistem veya kullanıcı faktörüyle oluşan sorunları ortadan kaldırmak için yazılım uzmanları çareler üretmekte. Amatör bir fotoğrafçı olarak bu gibi durumlarda neler yapabileceğimizi sizler için araştırdım ve elde ettiğim yazılımları kendi cihazlarımda test ederek, sizlerle paylaşmak istedim.

Konuyla ilgilihemen hemen 10 kadar ayrı program üstünde yaptığım testler sonucunda bana göre performansı düşük, kısıtlı kullanıma sahip veya ücretli olan programları uzun uzun anlatmak yerine, kullanım, performans ve yeteneğinden etkilendiğim tek program olan “Recover My Files v3.98.5036 “ adlı yazılımdan bahsedeceğim. Araştırma yaparken tespit ettiğim en kapsamlı geri getirme programı diyebilirim. Silinen belgeler, grafikler, dijital kamera fotoğrafları, ZIP dosyaları, e-posta, müzik, video ve diğer tüm dosya biçimlerini geri getirmenizi sağlayan üstün özelliklere sahip. Program FAT12, FAT16, FAT32 ve NTFS dosya sistemlerinin yanında Jaz, Zip sürücü, diğer çıkartılabilir medya ve dijital kameralardaki verileri de tam olarak kurtarabilmektedir. Bazı yazılımlar sadece fotoğraf, bazı yazılımlar fotoğraf artı avi, mpeg vb benzeri yapıları geri getirebilirken, Recover My Files, bir PC’de kullanılan her türlü uzantıya sahip belgeyi geriye dönüp bularak, kurtarabiliyor.


Sanırım sizde duymuşsunuzdur; hasar veya zarar gören harddiskleri geri getiren bilişim firmalarının varlığını. Yaklaşık 1.000 ytl karşılığında sorununuza çözüm getiren profesyonel firmalarda var. Ama şu ana kadar ki araştırmalarımda profesyonel firmaların kullandığı böyle bir programa ücretsiz olarak rastlamadım. Eğer bilen varsa ve bizimle paylaşırsa elbette hayır demeyiz ama “Recover My Files”dan daha iyi bir program tavsiyesi olana kadar bu yazılımı kullanamanızı tavsiye edebilirim.

“Recover MyFiles v3.98.5036“ ‘indirmek için Google arama motoruna adı geçen programı tam olarak yazarsanız, karşınıza çıkacak olan forum sitelerinden birine üye olup bu programı rahatlıkla indirip kurabilirsiniz. Eğer kırık linkle karşılaşırsanız aşağıda belirteceğim forum sitesine ait linkten de sorunsuzca yararlanabilirsiniz. Ürünü kullandıktan sonra eğer beğendiyseniz ara yüzdeki "Buy Online" sekmesini tıklayarak satın alabilirsiniz. Unutmamamız gereken şeylerden birisi, fikir ve sanat eserlerinin yapımcılarının emeklerine saygı göstermektir. İyi eğlenceler.

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..