- Kategori
- Yemek - Mutfak
Pekmezli kurabiye
Pekmezli Kurabiye
Pekmezli Kurabiye severmisiniz ? Ben pekmez ve kurabiyenin birleşimi olan pekmezli kurabiye tarifini sizler için paylaşıyorum.
Kullanılacak Malzemeler:
1 çay bardağı pekmez,
125 gram tereyağı,
1 çay bardağı esmer şeker,
2 yemek kaşığı su,
1 yemek kaşığı kakao,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 tatlı kaşığı toz zencefil,
1 tatlı kaşığı karbonat,
4 adet karanfil,
6 çorba kaşığı un,
1 çay bardağı damla çikolata.
Pişirme süresi:180 derecede önceden ısıtılmış fırında.
Pekmezli Kurabiyenin Yapılışı
• Bir yoğurma kabının içerisine 1 çay bardağı pekmezi,1 çay bardağı esmer şekeri,1 yemek kaşığı kakaoyu, 125 gram tereyağını,1 tatlı kaşığı tarçını,1 tatlı kaşığı toz zencefili alın ve üzerine 4 adet karanfili döverek ilave edin. Daha sonra bir kasenin içerisine 1 tatlı kaşığı karbonatı alın.2 yemek kaşığı su ile ezerek karıştırın ve yoğurma kabının içerisinde bulunan malzemelerin üzerine ilave edin.
• Son olarak da 6 çorba kaşığı un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Biraz kıvam aldığında 1 çay bardağı damla çikolatayı aktarın ve kulak memesi kıvamı aldığında yoğurma işlemini sonlandırın. Hazırladığınız hamuru biraz dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp hafifçe bastırın.
• Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın. Bütün kurabiyeler hazır olduğunda fırını ısıtın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına kurabiyeleri aralarında boşluk olacak şekilde dizin.
• Kurabiyelerinizi 180 derecede ki fırında çatlayana kadar pişmeye bırakın.
• Çatlayan kurabiyeleriniz piştikten sonra çıkarıp servis tabaklarına alın ve ılık olarak servise sunun.
Afiyet Olsun.