Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Perde açılıyor...

Perde açılıyor...
 

‘’Hayat büyük bir oyun ya oyna, ya seyret’’.

Hayatın büyük bir oyun olduğu doğru fakat böyle bir seçenek sunduğuna inanmıyorum. Hangimizin seyretmesine izin verilmiş hayatı seyirci koltuklarından. Hatta ve hatta zoraki oynanması için mecburi roller bile verilmiş her birimize doğduğumuz andan itibaren.

Çocukluk oyunu... Rolün çocuk olmaktır bu sahnede. En güzel ve en rahat oyun dönemi. İstediğin sahnede istediğin oyunu sen seçip oynuyorsun. Sorumluluğun yok, yaptırımı yok. İster doğru oyna ister yanlış alacağın bir cezan yok. Keşke hep bu sahnede kalsaydım istersin, sen kendini geliştirip daha büyük sahnelere geçtiğin zamanlarda.

Ergenlik oyunu. Bu dönemde sahne biraz daha genişler. İstemediğin, zorlandığın, sevmediğin, zoraki oynayacağın roller verilir. İşin ya oynamaktır, ya da oynamaktır. Başka seçeneğin yoktur. Rolün iyi bir evlat olmak, çalışkan bir öğrenci olmaktır, aklı başında bir genç olmaktır. Ailene, çevrene, vatanına faydalı bir insan olmak için üstlendiğin rollerin vardır bu sahnede. Gelecekte daha iyi rollere sahip olabilmek için gerekli alt yapıya hazırlandığın sahnedir bu dönem. Oyunculuğunu geliştirdiğin ve tecrübe kazandığın sahnedir. Bu dönemde kazandığın becerilerin, artıların, sıfatların ileriki sahnelerde büyük faydasını göreceksindir.

Olgunluk oyunu. Bu dönemde artık usta bir oyuncusunuzdur. Siz rolünüzü iyi oynadıkça üzerinize daha da ağır roller eklenir. Artık iş hayatında rol verilir, aşk hayatında rol verilir, anne baba rollü oynarsınız. Hemen hemen tüm sahnelerde başrolle birlikte, irili ufaklı rolleriniz mevcuttur artık.Aranılan, istenilen bir oyuncu haline gelmişinizdir. Bu dönemde kesin rota belirlenir, kesin yollar çizilir.Çünkü uzunca bir dönem sahnede bu oyun sergilenir. Şayet bir gün rota şaşar ve yoldan çıkılırsa sahne altüst olur. Bu kaçınılmaz sondur.

Ve artık son sahneye gelinir. Daha bitmemiştir oyununuz ve üzerinize yüklenen roller. Son bir oyununuz kalmıştır oynayacağınız.

Ölüm oyunu.

Bu sahnede artık başrol oyuncusu siz değilsiniz. Yardımcı oyuncularınız vardır etrafınızda. Her birine tecrübelerinizi aktararak, geleceğin iyi birer oyuncuları olması için elinizden geleni yapmaya çalışırsınız. Rollerinizi birer birer sizden sonra gelen yeni oyunculara devredersiniz. Devretmek zorundasınızdır.

Çünkü bu sahne hiçbir zaman kapanmayacaktır. Perde hiçbir zaman inmeyecektir.

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..