Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '16

 
Kategori
Futbol
 

Pereira'nın inadı

Vitor Pereira ile ilgili sezon başından beri aynı şeyleri söyleniyor. Bunları tekrarlamaya gerek yok. Sadece onun dünkü maçtan sonraki açıklamaları her şeyin zirvesi oldu: “Volkan’ı yorulduğu ve savunmaya yardım etmediği için oyundan aldım, Ozan da savunma değil hücuma katkı vermek için oyuna dahil edildi.”

 

Lafı fazla eğip bükmeye gerek yok. Fenerbahçe bu sezon bir iki maç dışında hiçbir maçı rahat kazanamadı, kazandığı maçlarda çok zorlandı. Özet görüntülerde iyi oynamış gibi görünse de, maçları stadyumda izleyen taraftarlar hemen hemen her maçtan sonra evlerine mutsuz döndü.

İşin en kötüsü de bu durumu değiştirmek için en ufak bir girişimde bulunulmadı. Pereira hiçbir şeyden ders almadan takımı sekiz savunma oyuncusuyla oynatmaya, santraforu yalnız, golü ise karambollere bırakmaya devam etti. 

 

Düşünüyorum da Aykut Kocaman ile Fenerbahçe’nin yolları ayrılırken neden Kocaman’ın takımı çok savunmacı oynatması ve bundan başta taraftarlar olmak üzere camianın genelinin memnun olmamasıydı. Bugün gelinen noktada Fenerbahçe o döneme kıyasla daha da savunmacı bir takım oldu ve elinde Fenerbahçe’deki olanakların yarısına dahi sahip olmayan Aykut Kocaman sarı lacivertlileri alt ediyor. O zaman Aykut Kocaman neden gönderildi? 

 

Vitor Pereira’nın bu kadar fazla eleştirilme nedeni yanlışlarını görmemesi veya onları görse de gereki önlemi almaması. Fakat Pereira’nın Porto ve Olimpiyakos’tan, bu takımları şampiyon ettiği halde, neden gönderildiğine bakılırsa asıl eleştirilmesi gerekenin o değil onu Fenerbahçe’nin başına getirenler olduğu anlaşılıyor. Zira Portekizli Hoca eski takımlarında, bu takımları çok savunmaya dönük oynattığı için barınamamıştı.  

 

Futbolun adaleti o kadar da yok değil. Bu şartlar altında Fenerbahçe’nin kendi başına şampiyon olması imkansız. Eğer bu olacaksa ancak Beşiktaş’ın altın tepsideki ikramı ile olur ki bu saatten sonra bu da çok zor.

 

can.nizamoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..