Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '08

 
Kategori
Futbol
 

Pes

Pes
 

Milliyet.com.tr'den alıntıdır.


Ligin bitimine beş hafta kala süper ligimizde süper manzaralar. Evlere şenlik hakem hataları, haftanın hatta yılın gafları, yorumcuların inanılmaz lafları.

Fenerbahçe-Kayseri maçıyla başlayan, Galatasaray-Gençlerbirliği ile devam eden hakem rezaletleri konuşuldu, tartışıldı. Neden? Çünkü bu hakem hataları maçların skorlarını etkiledi.

Biz de adet böyledir. Etkiye tepki gösteririz.

Skoru etkilemeyen hakemlerin yaptıkları hataları görmezden geliriz.

Beşiktaş’ın Sivas’ta elde ettiği galibiyet, maçın hakemi Barış Şimşek’in Beşiktaş’a yaşattığı kaosun üstünü örtmeye yetti çünkü.

Beşiktaşlı futbolculara ikili mücadelelerde leblebi dağıtır gibi gösterdiği kartlar ve çaldığı düdüklerin ancak onda birini Sivassporlu futbolculara gösterme cesaretini kendinde bulabildi.

Altı sarı, bir kırmızı kartın çıktığı mücadeleyi doksan dakika izlemeyen biri olsam Beşiktaşlı futbolcuların saha da katliam yaptığını düşünürdüm.

Maçın sonlarına doğru ekranda çıkan yazıya gözüm kaydı bir ara. İki takımın yaptığı faullerin rakamlarına. Beşiktaş 13, Sivasspor 11 yazıyordu.

13 faule 6 sarı, 1 kırmızı kart, 11 faule maçın 90. dakikasında artık ayıp olmasın diye lütfen gösterilen bir sarı kart.

En ilginç yanıysa Beşiktaş’ın bu sezon doksan dakikayı on bir kişi tamamladığı maçların sayısının azlığı.

Adı Beşiktaş olunca sarı ve kırmızı kartları kullanmakta oldukça cömert olan hakemlerin, aynı cesareti niçin Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında gösteremediği de ayrı bir konu.

Pes…

Yine bu maçın ardından pes dedirtecek bir açıklama.

Cisse’nin sarı kart gördüğü pozisyondan sonra kendisine ırkçı yaklaşımda bulunduğunu söylediği Sivaslı futbolcuya spiker soruyor.

“Cisse’ye zenci dedin mi?”

Cevaba dikkat;

"Hiç öyle bir şey olabilir mi, ben öyle bir şey diyebilir miyim? bizim takımda da iki tane ZENCİ oyuncu var"

Fenerbahçe-Kayserispor maçında yoktan var ettiği penaltı pozisyonu ile Semih’in 90+6 dakika da ofsayttan attığı gole imzasını atan hakem Sivriservi bu haftanın ayrı bir faciasıdır. Sadiou ve Ragıp’a gösterdiği kartlar ve Vederson’a gösteremediği kırmızı kart. Oyun alanında iki topla mücadelenin devamı, yan hakemin sakatlığı. Tam bir kepazelik.

Galatasaray-Gençlerbirliği maçının hakemi Kuddusi efendi, Sivriservi’den geri kalmayacağını kamuoyuna bilmem kaç yüzüncü kez ispatladı bu maçta. Gençlerbirliği’nin gole giden bir kontratağını ofsaytla keserken, Sabri’nin iki dakika boyunca itiştiği ve rakibini hallaç pamuğu gibi yere yapıştırdığı pozisyonda penaltıyı görmeyerek maça damgasını vurdu.

Al birini vur ötekine demeye bile dilim varmıyor. Bu ayrıntılar hakem hatası olmaktan çıktı, ucu başka yerlere varmaya başladı artık.

Pes…

Lig Tv maraton programında ilk defa maçları hakem hatalarına göre yorumlayan Şansal ve Erman ikilisine maalesef yine geçerli not veremiyorum.

Çünkü diğer maçları sıradan bir görüntü şeklinde kısa kısa verirken, hakem hatasının ayyuka çıktığı Fenerbahçe-Kayseri maçını hak edilmiş bir zafer haftası görüntüsü ve formatı ile müzik eşliğinde, tribünlerden enstantaneler şeklinde göstermeleri ama ardından acı gerçekleri bir bir söylemek zorunda kalmaları! Nedeniyle kırdım puanlarını.

Hala mı? Anladınız siz onu.

Pes…

Selçuk Yula, Ercan Saatçi ve Gürcan Bilgiç. Tuttuğunuz renklere aşık olabilirsiniz. Görmenizi engelleyecek derecede göz problemleriniz de olabilir. Ama vicdan duygusu her insan için geçerlidir. Kiminde az, kiminde çoktur bu duygu. Ama kalbi olan herkeste vardır.

Dürüst bir şekilde, eveleme, geveleme yapmadan pozisyonları adam gibi yorumlamak yerine, ligin ilk yarısındaki Kayseri maçını ve hakem hatasını örnek göstererek, hatta ta önceki yıllara kadar giderek hataların, hatayla örtülmesinin adil olacağını mı savunuyorsunuz? Hatalar hatayla örtüldüğünde mi düzelir size göre?

Pes diyorum. Çünkü sizler daima göz önünde olan ve örnek alınması gereken kişilersiniz.

Son bir tane pes hakkım kaldı galiba. Onu da kendi kulüp başkanıma ve yöneticilerime kullanmak istiyorum.

Beyaz sayfa adı altında kulübümüzün resmi internet sitesine koyduğunuz açıklama ile ilgili. Hani şu ortak hareket etme kararı aldığınız Galatasaray kulübünün Gençlerbirliği ile oynadığı maçı izlediniz mi?

Hadi bu maçtan önce aldığınız bir karardı. Acele ettiniz! Fi tarihinde 8-0 biten Ankaragücü maçını da mı unuttu beyinleriniz?

Pes…

 
Toplam blog
: 47
: 648
Kayıt tarihi
: 31.03.07
 
 

Bandırma doğumluyum. İşletme mezunuyum. Amatör olarak uzun yıllar atletizmle uğraştım. Okul hayat..