- Kategori
- Yemek - Mutfak
PİDELİ PİLİÇ KEBABI
PİDELİ PİLİÇ KEBABI
PİDELİ PİLİÇ KEBEBI
4 adet piliç budu
4 adet sivri biber
2 adet domates
2 adet tırnaklı pide
1 yemek kaşığı tereyağı
4 sap taze soğan
Tuz, karabiber, kekik
HAZIRLANMASI
Tavuk butlarını baharat ile ovarak fırın tepsisine koyalım ve 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek 30 dakika kadar pişirelim.
Bu arada pideleri dilimlere keserek borcama dizelim ve üzerini tereyağı ile yağlayıp tavukları fırından çıkartmadan 10 dakika önce aynı fırına koyarak kızartalım.
Pidelerin üzerine tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp döşeyelim.
Tavada az sıvıyağı ile biberleri ve dörde bölünmüş domatesleri kızartıp tavukların üzerine yerleştirelim.
Tavada tereyağını kızdırıp üzerine gezdirelim.
İnce kıyılmış taze soğanları da serpiştirerek servis yapalım.
Afiyet olsun.