Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Pırıl pırıl Bir Deri için 10 Vazgeçilmez Kural

Ömrümüzün en güzel haliyle geçmesini istediğimiz yılları 20 li yaşları ile 45 yaşına kadar olan zamanları arasıdır diyor araştırmalar. Yapılan anketlerde ileri yaşlarındaki kadın ve erkeklere sorulduğunda dönmek istedikleri yegane yaşlar ise 30 lu yaşları olarak belirlenmiş; kişinin kendine en yakışan saç modelini, rengini tespit ettiği hatta en uygun ruj rengini yada makyaj şeklini bulduğu yaşlarıdır bu yaşlar. Kendimizi bulduğumuz en iyi hallerimizi uzun uzadıya yaşayabilmek adına 10 altın öğüdümü tutmanızı öneririm.
1.Yaz-kış güneşten koruyucu kullanın.
Bu yegane yaşlanma belirtilerinden sorumlu güneş faktörünü ne kadar vurgulasam azdır. 50 korumalık bir koruyucu ile korunmamazlık etmeyin, tembellik yapmayın, bedeli ağır ödeniyor. D vit yapımım azalır mı diye düşünmeyin örneğin yazın sabah 10-11 arası kremimizi sürmeden kol ve bacaklarınızın 10-15dk Güneş görmesi, D vit ihtiyacınızı karşılamaya fazlasıyla yeter, unutmayın!
2. Bakımınızı basitleştirin ve hergün kendinize bir bakım uygulayın.
Mutlaka bir yıkama jeli ile sabahları yüzünüzü yıkayın. Doktorunuzun önerdiği cildinize uygun bir yıkama jeli çoğu kez tek başına dahi sivilce tedavisi yapabilecek yada erken yaşlanmayı ve kırışıklıkları engelleyebilecek bir etki sağlayabilecektir.
3. Sigarayı bırakın.
Sigara cildinizi tonunu 2 ton koyulaştırmakla kalmaz hasarları onaramayan bir deri savunma mekanizması ile bizi başbaşa bırakır.
4. Rafine, işlenmiş gıdalardan, mısır şurubundan uzak durun.
Bir insanı hızlı yaşlandıran derisini de görüntüsünü de en deforme eden yiyecekler şeker ve unlu gıdalardır. Hücreler için elastik ve kollajen lifler için belli miktardan fazlası hızlıca hasar vermeye başlayacaktır.
5. 20-25 yaşlarından itibaren retinoik asit veya retinoidli yaşlanma karşıtı akşam kremleri kullanmaya başlayın.
Retinoid gözenekleri açar, akneleri temizler, ince çizgileri azaltır, kollajen üretimini artırır, kahverengi noktaların ve çillerin rengini açar, cilt dokusunu iyileştirir. Kanser öncütü lezyonları bile tedavi edebilir.
6.Bunun yanında bakım ürünlerinizi mevsimsel olarak değiştirebilirsiniz. 
Doğru yer ve zamanda doğru ürünü kullanın.
Yazın kullandığınız yağsız nemlendirici yerine kışın soğuk hava ve iç mekanlardaki ısıtıcıların etkisinden korunmak için daha yüksek nem içeriği olan bir ürün kullanabilirsiniz.
7.Gözünüze sadece gözaltı için hazırlanmış kremleri kullanın
Yağlı kremler küçük kistlere sebep olabiliyor. Yüzünüze kullandığınız kremi yada eczaneden aldığınız  bir takim vitamin kapsüllerini delerek içeriklerini gözaltına kullanırsanız beyaz kistik lezyonlarla karşılaşabilirsiniz.
8. Ayda bir cilt bakımı yaptırın. Gözeneklerin buhar altında hafifçe temizlenmesi ve sonrasında uygulanabilecek hafif peeling uygulamaları başka radikal uygulama yaptırmadan sade bir bakım önlemiyle bile gözeneklerinizi sıkışlaştırarak cildinizi yeniden yapılandırılabilecektir. Bu düzenli bakım ile evde kullanılacak yaşlanma karşıtı kremler ve içerikler daha etkili emilebilir hale gelebilmektedir. Derinin heryerinde eşit etki ve emilim için cilt bakımı olmazsa olmazlarım arasındadır.
9. Her gece mutlaka 7 saat uyku şart
Tüm psikiatrist meslektaşlarım en kaliteli uykunun gece saat 21:00 ile gece yarısı saat 3 arasında uyunabileceğini vurguluyor.
Düzenli uyku, insanın büyüme hormonu salgılamasını artırıyor bu da hücrelerin yenilenmesini sağlıyor ve kollajen üretimini tetikliyor.
10. Egzersiz ve düzenli spor kan dolaşımını artırıyor. Bağışıklığı güçlendiriyor, damar sağlığı düzenleniyor.
Ayrıca Yoga ve meditasyon, stresi azaltmanıza yardımcı olarak akne, egzema ve rosacea gibi cilt sorunlarını etkileyen stresde ortaya çıkan hormonların salgılanmasını azaltıyor. İlaçlar olmadan da mucizeler yaratılabiliyor. 
 
Toplam blog
: 8
: 142
Kayıt tarihi
: 10.04.15
 
 

1977 doğumlu Dr Ömür Tekeli 1994 yılında Özel Adana Fen lisesinden mezun oldu. Ankara Üniversites..