Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '15

 
Kategori
Güncel
 

Pkk, Hizbullah, Jitem

Pkk, Hizbullah, Jitem
 

google


İşler hafiften hafiften çığırından çıkmaya başladı:

“Geçmişte Kürt halkının Hizbulkontra dediği, JİTEM kontrolündeki saldırıların bir benzeri yine yaşanmaktadır. Seçim öncesinde her fırsatta yurtseverlere saldıranlar, bu saldırılarını seçimden sonra da sürdürmüşlerdir. Eğer bugün kendilerine ‘Hizbullah’ diyen kontra güçler, halka saldırma cesareti gösteriyorsa, arkasında kesinlikle derin güçler vardır. Hatta bu saldırılar kendine Hizbullah maskesi takan derin güçlerin saldırıları olarak görülmelidir. Zaten 9 Haziran’da işlenen cinayetler ve yapılan saldırılar da polislerin gözü önünde gerçekleştirilmiştir. 1990’lı yıllardaki saldırılar ve cinayetler nasıl yapılmışsa 9 Haziran’daki saldırı da aynı biçimde polislerin gözü önünde gerçekleşmiştir.”

http://www.taraf.com.tr/politika/ve-pkkdan-flas-diyarbakir-aciklamasijitem-yine-devreye-sokuldu/

Herkes birbirini suçluyor.

Ancak şunlar kesin:

Ağar, 1990’lardaki 18 bin kayıp ve 18 bin faili meçhulü kabul etti, emredilse yine yapacağını söyledi, hapise girdi, ancak Çiller’e ve güreş’e hiçbirşey olmadı, biri başbakan, biri genelkurmay başkanı idi o dönemde.

Bu ölümlerin hepsi, Jitem ve derin devlet eliyle değildi, PKK de sivil Kürtler’i öldürdü, haraca kesti, sürgüne yolladı. O dönemki uyşuturucu nakliyesindeki PKK-devlet işbirliği, ‘Mehmedin Kitabı’ adlı kitapta uzun uzun anlatılır ve o kitap toplatılmıştır. Ayrıca, Hüda-Par başkanı Haziran 2015’te PKK’nin 15 bin sivil Kürt’ü öldürdüğünü açıkladı. Ancak, Hüda-Par da şiddet eylemlerinde bulundu.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, şu noktada yanılıyor.

PKK’ye saldırmak için devlete gereksinim yok:

IŞİD, Barzani’ye saldırdı, PKK’ye de saldırdı, YPG’ye saldırdı ve yendi de.

Terör – karşı törer / kontr-gerilla söylemini sadeleştirrisek.

Bugün Türkiye dahil Ortadoğu’da, irili ufaklı belki 20 silahlı grup var. Bir bölümü nizami ordu, bir bölümü yarı-nizami ordu, bir bölümü gayrı-nizami ordu ama hepsi de birbirini yenebilir durumda ve yenmiş de durumda.

Bunun, Anadolu beylikleri döneminden farkı yok:

Ana-devlet-otorite ortadan kalkar, herkes ‘devlet başa’ olmaya kalkışır, yenilence de ‘kuzgun leşe’ olmasın diye ağlak yapar.

AKP, bir ABD projesiydi, bir BOP projesiydi ama Arap Baharı gibi o da işlemedi. Oda babasının elini ısırdı.

Bundan sonrası, hemen kiç kimsenin kazanma şansının olmadığı bir poliello olacak gibi, en az 5 yıl daha.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..