Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

PKK kaçırılma olayında amacına ulaştı

PKK kaçırılma olayında amacına ulaştı
 

Hüseyin AYGÜN


PKK terör örgütü gibi yapılanmaların temel amacı gündemde yer bulmak. Reklamın iyisi kötüsü yoktur anlayışı vardır ya hani işte buna tam şekilde inanan yapılanmalar terör örgütleridir. Yapılan eylemler, saldırılar, kaçırılmaların temelinde yatan neden zihinlere kazınmaktır.

PKK son dönemlerde Şemdinli’de bu zamana kadar alışılmışın aksine çatışma taktiği ile büyük kayıplar verdi. Bir rivayete göre 115 diğerine göre 170 fakat ben bu rakamlardan daha fazla olduğuna inanıyorum. Bu büyük hezimet tabanına güvensizlik getirmesi üzerine Hakkari’de düzenlenen karakol saldırılarında ikisi korucu 8 şehit ile gündeme geldiler. Bu saldırı ile de vur kaç taktiğinden geriye kalanların Türk Ordusu karşısında duramayacağını anladıklarını gösterdiler. Daha sonra ise gündemin üst sıralarında İzmir Foça’da olan saldırı ve şehit haberi yer aldı. İzmir Foça saldırısı özellikle sosyal medyada aşırı şekilde dillendirildi ve gündemde tutuldu. PKK’nın amacına en çok yaklaştığı saldırıların başında geliyordur İzmir Foça. Teröre hep bir ağızdan tepki göstermek sevindirici olsa da PKK’yı emellerine ulaştırmak üzücü devamlı gündemde tutarak.

Yine PKK’nın gündemde kalma çabalarının sonucu olarak CHP Milletvekili Hüseyin AYGÜN’ün kaçırılma olayı konuşuluyor. PKK tarihinde ilk defa bir milletvekili kaçırıyor. Bu ise bize tarihinde gündemde kalmaya hiç bu kadar ihtiyaç duymadığını gösteriyor. Bu kaçırılma olayıyla da tabanına ben buradayım etrafıma toplanmaya devam edin mesajını vermeyi amaçlarken düşmanlarına da korku salmayı amaçlıyor.

Sonuç olarak PKK Hüseyin AYGÜN’ü kaçırma sebebi olan gündeme gelme amacında başarıya ulaştı ve CHP’li milletvekilini serbest bırakacağını açıkladı. Buradaki temel amaç ise bak ben milletvekilini bile alır kaçırırım öldürmek istesem de öldürürüm ama böyle bir amacım yok mesajı vermek.

Türkiye’de maalesef bir kısır döngü olarak bu olaylar devam ediyor. PKK birkaç ay boyunca aktif olarak eylemlerinin yaptıktan sonra devlet teyakkuza geçtiğinde ortadan iki üç aylığına kaybolup çekip tekrar eylemleriyle gündeme geliyor. PKK inine çekilmeden önce çok büyük bir eylem yapmak isteyecektir, bu saldırıya karşı Türkiye’nin her noktasındaki güvenlik noktaları gözünü dört açmalı. 

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..