Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '13

 
Kategori
Güncel
 

PKK'lıların 'sıvışmasına' göz yummak 'anayasal suçtur!'

PKK'lıların 'sıvışmasına' göz yummak 'anayasal suçtur!'
 

Sn. Başbakan’ım sizi uyarıyorum; PKK’lıların ‘sıvışmasına’ göz yummak ‘anayasal suçtur!’

Sayın; Başbakan’ım, sizin ne kadar ‘yurtsever,’ ‘milliyetçi’ ve ‘manevi değerlere’ bağlı olduğunuzdan hiç şüphemiz yok.      

İlkin yürürlükteki1982 T.C. Anayasası: ‘Yasama’ görevi yapan TBMM ile ‘Parlamenter Hukuk Devleti’ Cumhuriyet’in değiştirilemez niteliklerinden biridir. ‘

Ancak her şeyden önce şunu belirtmek isterim: ‘Çözüm sürecinin bir aşaması olan PKK’lıların ne olacağı konusunu, Devlet’in hukuk içinde kalmadığını çağrıştıran hukuk devleti ilkesi’ne değil, hukukun üstünlüğü ilkesi’ne yaslanan hukuk anlayışıyla’ değerlendirmenizi dilerim.

Sayın; Başbakan’ım, ‘Dağdaki teröristlere barış görüşmeleri aşamasında komşu ülkelere sığınmaları için izin verilir.’ ifadesinin size ait olduğuna inanmak istemiyorum!..

Siz, Orta Afrika’da bir ‘Cibuti Cumhuriyeti’nin Başbakanı’ değilsiniz!.

Sayın; Başbakan’ım, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nu anımsatmak zorunda bırakıldım.

TCK Madde 1.- ‘Ceza Kanununun amacı; kişi hak ve özgürlüklerini, kamu düzen ve güvenliğini, hukuk devletini, kamu sağlığını ve çevreyi, Toplum Barışını korumak, suç işlenmesini önlemektir.’

TCK Madde 3.-  (2) Ceza Kanununun uygulamasında kişiler arasında ırk, dil, din, mezhep, milliyet, renk, cinsiyet, siyasal, diğer yaygın düşünceleri, felsefi inanç, sosyal köken, ekonomik ve diğer toplumsal konumları yönünden “ayrım yapılamaz ve hiçbir kimseye ayrıcalık tanınamaz.”

Türkiye’ye barış gelsin, kan akmasın, PKK’lı sıvışıp çıksın.’ anlayışıyla Anayasa’nın ‘eşitlik,’ ‘hukukun üstünlüğü,’ ‘erkler ayrılığı,’ ‘yargı bağımsızlığı’ ilkeleri ile çatışıyor, sizin deyiminizle ‘ayaklarınızın altında çiğniyorsunuz.’

Güvenlik güçleri tarafından aranmakta olan ‘eli kanlı ‘terörist başının’ ‘suç ortaklarını’ sınır komşularına salıvermekle ‘Devleti’ de ‘Yargıyı’ da ‘TSK’ de ‘küçük düşürüyor’ hatta yok sayıyorsunuz!..

Sayın; Başbakanım, böylece ‘anayasal suç’ işlemiş olmuyor musunuz?

Ülkemizi ‘muasır medeniyet’ seviyesine çıkarmadaki; bugüne kadar ülke ekonomisine yaptığınız ‘nitelikli’ ve ‘nicelikli’ katkılarınızın ‘yüzü suyu hürmetine’ bu süreçte yaşadığınız ‘yoğun duygusallığın’ özellikle marjinal grupların ‘dolduruşu’ ve ‘yanlış yönlendirmeleri’ karşısında ‘uyanık olacağınıza’ ve bütün gücünüzü ALLAH’tan alacağınıza inanmak istiyorum, Sayın Başbakan’ım.

Gazamız mübarek olsun!.

Saygılarımla, esen kalınız

Şükrü Bülent Türtat

16.04.2013

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..