Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '13

 
Kategori
Güncel
 

Fazıl, Yılmaz!

Fazıl, Yılmaz!
 

Fazıl da, Yılmaz da bizim değerlerimizdir.


Her ikisi de bu ülkenin çocuklarıdır. Her ikisini düne kadar alkışlıyorduk. Şimdi, birini dışlıyoruz,  birini alkışlıyoruz, ne oluyor bize! Bir zamanlar Aziz Nesine de, Nazım Hikmete de, bu ayrımcılıktan  dolayıdeğil mi ki, dışladık. Sonra liderlerimiz Parti toplantılarımızı da Nazım’ın şiiriyle açtılar, bugün hala, Aziz Nesin’in, Zübük ve Bizim Köyün eşekleri, adlı kitapları, hala kitapçılar da zor buluyoruz. 

Kaçıncı baskıdır bilmem. . .

Tarih 15 Nisan 2013, saat 18.22 güzelim bahçeler arasında üç beş lokma bir şey zıkkımlanmaya çalışıyoruz. Yine Adana Belediyesinin kendisine has ayrımcılık kokan, Çok pis kokusu Atik Nafia ve Cedit Nafıa’yı (Güneşli ve Yamaçlı mahalleleri) sardı bu ayrımcılık Aytaç Durak ve Zihni Beyefendinin yaptığı arıtmalar değil. Kimi Hayvan Pazar kurarak, kimi çöplük yaparak, bütün partiler aynı şeyleri yaptı. Biz bu zihniyeti bozamayız. Biz, Biz! Olamadıktan sonra Azınlıksak, Köycülük yapmamız lazım ki? Azınlık değiliz, birlerinin koltuğuna girmemize gerek yok. Anadolu azgınlıklar diyarıdır.

Herkes kendini birkaç rakam fazla göstererek, lanse etmeye çalışıyor. Kimse hakkına razı olmuyor.

Bu ayrımcılıklar hakkında, birçok kişi, çok şeyler yazdı. Çok haksızlıklar yapıldı, çok canlar yitti, ama halen biz ders alamadık. 

Allah bu ülkeyi, yalan, Arab-i baharlardan korusun. . .

SAYGILARIMLA.  . YUSUF İNCEKALAN   16 04 2013

 
Toplam blog
: 489
: 133
Kayıt tarihi
: 07.08.12
 
 

1947 yılında Adana/ Yüreğir / Yamaçlı mahallesinde doğdum. İlkokulu Çukurova İlköğretim Okulunda ..