Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '13

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Karnaval 01, buyurun dostlarım!

Karnaval 01, buyurun dostlarım!
 

Karnavalın Dondurmacıları ve Blog Yazarı


Sayın blog okur & yazarları: Bu sene ilki yapılacak olan Portakal Çiçeği Festivali sorunlu geçeceğe benziyor. Portakal Çiçekleri erken açtı. Buna rağmen yine çiçekler devam eder. Sizleri güzel Adana’mız da misafir edip cennet bahçesi diyarı Çukurova’yı tanıtmamıza engel değildir. Portakal ağaçlarında bir senfoni orkestra haşmeti ile arıların muhteşem melodi tadındaki Halili iniltilerini çiçeklerin polenlerini aşık, maşuk edası ile, hamarat bir Dünya sevdalısı, Âli sırrını taşıyan, Felsefik ilahi bağlılığıyla sarhoşluğunu gelin beraber yaşayalım. Gelin, Turunç gillerin atası, Turuncun dölekteki fidan öncesini, Velhasılı GELİN! Cennet’i beraber yaşayalım.

Sevgili Dünya Kardeşlerimiz, gelin ilk tıp kitabını yazan, Anavarzalı Dioskorides’i, Lokman Hekim’i, Kuran-ı Kerim de Kahf süresinde geçen “Yedi Uyurları” Danyal Peygamberin mezarını, Saint Paul’un kuyusunu, Büyük İskender’in Yüzdüğü şelaleyi, gölü görün. Gelin, Berdan’ın, Ceyhan’ın, Seyhan’ın, Dünya’yı suya doyurabilecek kardeşliklerini, akış ahenklerini görün! Seyhan Baraj Gölünün üstündeki Türkiye’nin en uzun köprüsünü görün.

Gelin gardaşlar, sizi görelim, Sizlere Bicibici, Kebap, Şalgam Akdeniz’in özel lezzetli balıklarını sunalım. Vaktiniz olursa Lagünlerimizi, Kuş Cennetlerimizi, Türkiye’nin %90 tabii olarak VAR OLAN dalyanlarımızı gezdirelim. Bir Dakka bir dakka, şimdi Balcan (patlıcan) zamanıdır. Özel olarak topraktan yapılan Güveç tencerelerinden, harika Güveçlerimizi tadın.

Yahuuu kısacası gelin, sizi görelim sizde bizi görün Akdeniz’in sıcak dostluğunu ve muhteşem Akdeniz sofralarına oturun yiyin için , hep beraber hanek edelim. . .

Koş vatandaş koş, İlklerin diyarı Çukurova’ya 


AHİ OVA şiir. . . "   **yayınlanış tarihi(19/02/2008) hüriiyet cukurova/"

Doğada bahar Çukurova da başlar/

Yamandır sıcağı yumurta haşlar/

Kızları endamlı, karadır kaşlar/

Karacaoğlan, Dadaloğlu âşık sazları-

 YUSUF İNCEKALAN

  13 / 04 / 2013

 
Toplam blog
: 489
: 133
Kayıt tarihi
: 07.08.12
 
 

1947 yılında Adana/ Yüreğir / Yamaçlı mahallesinde doğdum. İlkokulu Çukurova İlköğretim Okulunda ..