Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '14

 
Kategori
Teknoloji
 

Playstation 4'e dair

Playstation 4'e dair
 

Sony, yenilikleri sayesinde kırdığı satış rekorlarına, bir yenisini daha ekledi. Xbox'ın Amerika'daki, açılışa özel olan 150.000 adetlik satışını adeta tarihe gömdü. İlk 48 saatte 250.000 adet satan PS4 böylelikle, Birleşik Krallık'ın "en hızlı satan konsolu" ünvanını da ele geçirmiş oldu. Tabi Sony'nin bu satışından, 87.000.000 pound gelir elde etmesi de başka bir rekor. Rekor üstüne rekor kıran dev firmanın bu başarısını, konsolun herkese yetecek sayıda olmamasına rağmen elde ettiğini de belirtmek gerek.

  Playstation ve Xbox arasındaki kıyasıya mücadelenin, uzun bir zamandır devam etmesi, kullanıcıların ve oyunseverlerin gözünden kaçmıyor. Bu mücadelenin de kolay kolay sonlanacağını söyleyemeyiz ancak "ben almak istediğim zaman hangisini tercih etmeliyim?" derseniz, iki oyun konsolunun da kendi çapında birçok özelliğe sahip olduğunu belirtmek gerek. Yine de gözlemlediğimiz resmi sonuçlar doğrultusunda, sizlere Playstation 4'ü tercih etmenize sebep olarak, kendi adı altında ürettiği kaliteli oyun fazlalığından, iletişim alanındaki gerçekleştirdiği yeniliklere kadar, birçok özelliği içinde barındırıyor olması.

  Peki bahsettiğimiz bu özellikler neler? Gelin bir de bunlardan bahsedelim.

  1) Arka Planda Otomatik Güncellemeler

  Bu özellik sayesinde, sistem yazılımı ve oyun güncellemeleri arka planda devam ederken, sizin oyun veya network keyfinizi bölmenize gerek kalmaz.

  2) İndirirken Oynayın

  Bunu ilk gözlemlediğimde, çok şaşırdığımı söylemeliyim. Playstation Store'dan oyun indirdiğinizde, oyunun konsolunuza inme işlemi devam ederken oynamanızı sağlayan bu özellik, diğer oyun kullanıcılarından geri kalmayacağınızı hissettiriyor.

  3) Kişiselleştirilmiş İçerik

  PS4 sisteminiz, ne oynadığınızı öğrenir ve en sık kullandığınız içeriği, sezgisel bir şekilde toplar.

  4) İkinci El Oyun Oynayın

  PS4 oyunlarını değiştokuş edebilir, satabilir, arkadaşınıza ödünç verebilir ya da tutabilirsiniz. Seçim sizin.

  5) DUALSHOCK 4 Hassas Kullanım

  Yeni dokunmatik yüzey, renkli ışıklı çubuk ve Sony'nin şimdiye kadar ki en iyi tasarıma sahip konsol komandasındaki, "share" düğmesi sayesinde, en güzel oyun anlarınızı ve başarılarınızı herkese gösterin. Dahili hareket sensörleri, entegre hoparlör ve dokunmatik kontrol sayesinde daha hassas oyun oynayın.

  6) Playstation Camera ile Kendinizi Yayınlayın

  Canlı oyun akışı özelliği sayesinde, resim içinde resim videolarıyla, topluluklar içinde bir şöhrete sahip olun.

  Oynadığınız bir oyunda, bölümün nasıl geçildiğini, dünyadaki bütün oyun kullanıcılarına göstermek mi istiyorsunuz? Yüksek çözünürlüğe sahip, HD oyun kılavuzu videoları oluşturup, yayınlayın.

  Playstation Camera veya birlikte verilen mono kulaklığı kullanarak, oyun ve network keyfinizi bölmeden, arkadaşlarınızla konuşun.

  7) PS4 ve Playstation Vita

  Uzaktan oynatma özelliği sayesinde, PS4 oyunlarıı evinizdeki Wi-Fi ağı üzerinden PS Vita'da sorunsuz şekilde oynayabilirsiniz.

  PS4, PS3 ve PS Vita'daki bazı oyunlarda, sistemler arasında oynama şansı sunan Cross-Play özelliği ile tanışın.

  PS4'ünüz için bir oyun satın aldınız ve bu oyunun da Cross-Buy özelliği bulunmakta. İşte bu noktada çok şanslısınız. Çünkü bu özellik sayesinde, satın aldığınız oyunu her iki cihazınızda da oynama imkanına sahipsiniz.

  8) SHAREfactory ile Videolarınızı düzenleyin

  Oynadığınız bir oyunun, videosunu kaydetme ve yayınlama özelliğinden bahsetmiştik. Bunun yanında, kaydettiğiniz oyun videolarını ya da kendinizi çektiğiniz herhangi bir videonuzu, bu özellik sayesinde düzenleyebilir, yeteneklerinizi ortaya çıkaran, muhteşem videolar yayınlayabilirsiniz.

  9) Kaçırmamanız gereken başka bir eğlence ise Filmler, TV, Müzik

  PS4'ünüzden, en iyi müziklere, filmlere ve TV Programlarına erişin. Ayrıca bu dijital eğlence aboneliklerine erişmeniz için, üyelik ücreti ödemenize gerek yok. Önem verdiğiniz bütün eğlence seçeneklerine erişebilirsiniz.

  10) Kendi Kurallarınızı Koyun

  Yüz tanıma özelliği sayesinde, PS4'te anında oturum açın ve sistem menüsünde eller serbest şekilde gezinmek için, ses komutlarını kullanın.

  11) Playstation App

  Evde değil misiniz? Sorun değil. Playstation App sayesinde, nerede olursanız olun, akıllı telefon veya tabletinizden, cihazınıza bağlanabileceksiniz.

  Oyun indirmelerini yöneterek, oyunların istediğiniz zaman hazır olmasını sağlayabileceksiniz. Arkadaşlarınızın etkinliklerinden haberdar olun. Yine bu özellik sayesinde, PS4'ünüzü uzaktan kumanda edin ve ekran klavyesini kullanın. Beğenilen oyunlara, ikinci ekran deneyimi ekleyin. Seçim sizin.

  "Teknolojiyle ilgiliyim, teknik özelliklerini de bilmek istiyorum" diyorsanız, yine tatmin edici özelliklere sahip bir cihaz olduğunu da belirtmemiz gerek.

  BD / DVD Sürücüsü (yalnızca okuma): + BD x 6 CAV + DVD x 8 CAV

  AV çıkışı: + HDMI + Dijital çıkış (optik)

  Ana işlemci: + Tek yongalı özel işlemci + CPU: düşük güç tüketen x86-64 AMD "Jaguar", 8 çekirdek + GPU: 1,84 TFLOPS, yeni nesil AMD Radeon™ tabanlı grafik motoru

  Depolama boyutu: 500 GB Sabit disk sürücüsü

  Giriş / Çıkış: +Süper hızlı USBx (USB 3.0) bağlantı noktası x 2 + AUX bağlantı noktası x 1

  Bellek: GDDR5 8 GB

    Görünen o ki, uzun zamandır devam eden bu mücadelede, Playstation 4 oldukça sağlam adımlar atıyor. Teknik özelliklerin yüksek olduğu bu cihazda, hepimiz için keyifli ve kullanımı kolay özellikler sunan Sony, kullanıcıların bu sayede PS4'ü tercih etmesini sağlıyor. Tabi ki karar yine sizlere ait. Şimdiden iyi eğlenceler diliyoruz.

 
Toplam blog
: 2
: 2123
Kayıt tarihi
: 10.06.13
 
 

Evliyim, İstanbul'da ikamet etmekteyim ve özel bir medya şirketinin, yayınla ilgili departmanı (r..