Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '21

 
Kategori
Dünya
 

Politika ile Konser

Kapitalizm sistemi öyle bir sistem ki, bir tarafta 'İnsan Hakları' sivil toplum örgütünü güya dünyadaki tüm insanları hukuksal bağlamda koruma altına almayı hedeflemekte, öte yandan bu sivil örgütünün kuruluş aşamasında imzaları bulunan Avrupa ülkeleri İnsan Hakları bildirgesinin dışına çıkarak kendi istekleri doğrultusunda hareket ettiklerini görüyoruz.

Örnek; Afganistan'daki son durum, yani Taliban meselesi ve yaşamlarından endişe duymakta olan insanların sığınma konusundaki Avrupa ülkelerinin çifte standardı.

Hem İnsan Haklarını önde tutuyorlar, hem de sığınma konusunda engel koyuyorlar. Kısaca ülkelerine gelmelerini istemiyorlar.

Taliban'ın terör elemanlarının dışında kalan ve can güvenliği nedeniyle Afganistan'ı terketmek isteyen masum insanları bütün dünya ülkeleri sahiplenmeli ve onlara kucak açmalı.

Özellikle bebeklerin ve çocukların gelecekleri çok önem arz ediyor. Sığınmak isteyen kişilerin görüntülerine bakıldığında ortalama yaşın yirmi-yirmibeş civarında olduğunu görüyoruz. Bu gençleri Taliban'dan kurtarılarak evrensel yaşam standardına kazandırılmalıdır.

Biliyoruz ki Afganistan'da emperyal ülkelerinin tıpkı diğer ortadoğu ülkelerinde olduğu gibi oyunlar oynanmakta, gerek yeraltı gerek kayıtdışı uyuşturucu trafiğini tamamen ele geçirmek için uzun yıllar savaşmış, şimdi de farklı boyuta taşımaya çalışılıyor.

Onu bunu bilmem, kapitalizm maptalizm anlamam ben. Yaşamlarından endşe eden insanlara din dil ırk bakılmaksızın ister araf bir ülke belirlenerek veya bir yer belrlenerek her türlü yardımları evrensel ortak yardım fonundan karşılanmak üzere sığınmacı insanları sahiplenmesi gerekir. Özellikle Afganstandaki kadınlar ve çocukların gelecekleri çok önemlidir diye düşünüyorum.

Demokrasinin en iyi yaşandığı kabül edilen Avrupa ülkelerinde yukarıda belirttiğim çifte standardının yaşanıyor olması bana göre siyaset ve siyasetçilerin emperyal küresel sermayenin çıkarları doğrultusunda hareket etmelerinden kaynaklanmaktadır.

Oysa, demokrasi ve onun bağlamındaki siyaset kulvarı adeta konser veren orketra gibi olmalıdır. Bas gitarıyla solo gitarıyla davuluyla en önemlisii solisti ile evrensel nota dili ile şarkısını söylemesi gibi.

Doğru nota doğru orkestra ve doğru yorumcunun ortaya çıkardığı sevgi barış dolu enerji benzeri dünya yöneticilerinin iki dudakları arasından çıkan sözleriyle dünyayı cehennemdan cennete çevirmek kolay olurdu diye düşünüyorum.

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..