- Kategori
- Yemek - Mutfak
Portakal Çanağında Kek Tarifi
Özellikle çayın veya kahvenin yanında sıkça tüketilen bir lezzet portakal çanağında kek tarifi ile sizlerleyim. Bu tarif özellikle kahve ile oldukça iyi gidiyor. Portakalın o mayhoş tadı ve kahvenin lezzeti birleşince ortaya tarif edilmez bir tat çıkıyor. Elbette sadece kahve için değil çocuklar için de oldukça tercih ediliyor. Malumunuz çocukla bu tarz yiyecekleri sadelerine göre daha çok tercih ederler. İşte portakal çanağında kek tarifi de bunlardan biri...
Malzemeler:
Yaklşık 1,5 kilo portakal,
4 tane yumurta,
2 su bardağı kadar toz şeker,
1'er su bardağı kadar sıvı yağ ve süt,
2 yemek kaşığı kadar kakao,
3,5 su bardağı kadar un,
1'er paket vanilya ve kabartma tozu,
Yeteri kadar portakal kabuğu rendesi.
Yapılışı:
Portakal çanağında kek tarifi için öncelikle şeker ve yumurtayı uygun bir kabın içerisinde çırpalım. Daha sonra kek yapımında kullanılan malzemelerimizi, sıvı yağ, süt, un, kakao, vanilya, kabartma tozu vb. ne varsa hepsini ilave edelim ve karıştıralım.
Devamında portakallarımızı ikiye bölelim ve ortalarını oyalım. Daha sonra oyduğumuz bu portakalların içerisine hazırladığımız kek karışımını ilave edelim. Önceden ısıttığımız yaklaşık 170 derecelik ayarlanmış fırında pişirilir. Afiyet olsun ve yorumlarınızı unutmayınız.