Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
15923
 

Portakallı, mandalinalı kereviz yemeği

Portakallı, mandalinalı kereviz yemeği
 

missss


Bu akşam menüm kereviz idi.

Bunun tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Beğenerek yiyeceğinizden ve zevkle hazırlayacağınızdan eminim.

Ben yapraklarını turşu yaparken kullanıyorum, ayrı bir tad veriyor turşuya.

Benim kerevizle tanışmam bundan 20 yıl öncesine dayanıyor. Adını duymuştum, ama yememiş ve pişmiş halini görmemiştim. Kdz. Ereğlisinde sevdiğim ablamı ziyarete gittiğimde ilk orda zorla tattırıldı. Ön yargı varya tadını bilmiyorum, ben yemem. Neyse ısrarları ne yaptıysam geri çeviremedim, bir kaşık olsun tad dediler ve iyiki de tadmışım. O gün bugün ailecek kış menüsümüzün vazgeçilmezlerinden.

Faydaları saymakla bitmez.

Siz e bir kaç link vereceğim burdan faydalarını kendiniz görebilirsiniz 

http://tr.mydearbody.com/sifali-bitkiler/kereviz.html 

http://www.lezzetvadisi.com/sebzelerin-faydalari/kerevizin-faydalari.html 

Malzeme:

2 adet kereviz

2 adet havuç

2 adet patates

2 adet kırmızı biber

1 adet soğan

salça

şeker

tuz

2 poratakal

4 mandalina

Yapılışı:

Önce işe kerevizi soymakla başlayalım. Kabuğunu kalın soymanız gerekmekte. Havuç ve patatesi soyduktan sonra küp şeklinde doğrayıp bir kabın içinde bir kenara bırakalım.

Sonra soğanı ve biberi soyup, ince ince doğradıktan sonra hakiki zeytinyağı ile pişirme işlemine başlayalım. Soğan ve biber zeytinyağıyla kavrulduktan sonra, salçayı ilave edelim. Salçadan sonra küp küp doğranmış patates, kereviz ve havucu ilave edelim bir kaç kez karıştırıp salça, soğan ve biberin buluşup aromalarının birbirine karışmasını sağlayalın. Bir su bardağı sıcak su üzerine döküp kaynamaya bırakalım. Bu arada üzerine bir şeker kaşığı şeker ilave edelim( Zeytinyağlı yemeklerin olamazsa olmaz kuralıdır şeker).

Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp pişmesini bekeleyelim. Biz de bu arada portakal ve mandalinanın suyunu çıkaralım. Bu da hazırda beklesin. Pişme işlemi tamam olunca içine portakal ve mandalina suyunu ilave edip kaynamaya bırakalım. Tuzunu bu arada ilave edebiliriz.( Sebze ve et yemeklerinde tuz her zaman en son ilave edilmeli. Sebzede pişmeyi geciktirmemesi, ette de etin sertleşmemesi için.)

Pişme işlemi bittikten sonra dinlenmeye ve demlenmeye bırakalım. Bütün yemekler için geçerli olan bir nokta da dinlendirme kısmı. Yemeğe ayrı bir tad veriyor.

Servise hazır demektir. Yıkamış olduğunuz yapraklarını ince ince doğrayıp üzerini süslemede kullanabilirisiniz.

Karabiber de çok yakışmakta bu yemeğe.

Biz bu akşam bu yemeği yedik ve sizler için bu tarifi hazırladım.

Yukarıda verdiğim linki mutlaka ziyaret ederseniz, bir an önce pişirmek için bir çok neden bulacaksınız kendinize ve ailenize.

Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun diyorum.

Sevgiyle ve sağlıkla kalın. 

 

 

Son kararlarınız hep mutluluk versin!

Hanife MERT bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Ben de hiç yemedim kereviz hele de portakallı, mandalinalısını. Bilmiyorum belki bende sizin gibi iyi ki yemişim derim ama bize uzak bir damak tadı. Yinede denemek isterim ilk fırsatta.. Teşekkür ediyorum elinize emeğinize sağlık. Size afiyet olsun. sevgilerimle

Hanife MERT 
 14.11.2013 23:38
Cevap :
İlk başta uzak bir damak tadı gelecek, ama ikinci kez tekrar yapmak için zaman geçmesini bekleyeceksiniz. İşte o kadar lezzetli...Umarım beğenirsiniz. Selam ve sevgilerimle.  16.11.2013 3:04
 

Oh ellerinize sağlık çok severim, portakallı kereviz yemeğini. Sizin önerinize bakarak mandalina da koyarım. Öptüm sizi sevgilerimi, sağlık ve mutluluk dileklerimi gönderiyorum.NAHİDE

NAHİDE ÇELEBİ 
 14.11.2013 13:35
Cevap :
Mandalinalı da pek güzel oluyor, ohhh misss gibi. Selam ve sevgilerimi gönderiyorum.  14.11.2013 16:00
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 58
Toplam yorum
: 1577
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 23254
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

''Küçük bahaneler, büyük iyiliklere engel olur...'' ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster