Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Portakallı kapuska

Portakallı kapuska
 

portakallı kapuska (alıntı)


Lahananın çeşitli yemekleri yapılır. Dolamsını çok verim. Kapuskayı eşim sevmezdi ama ben pişirince çok seviyor.

YAPILIŞI:  250 gram kuzu eti 3 bardak su ile düdüklüde pişirilir. 1 küçük lahana, yıkanır ayıklanarak ince, ince kıyılır. 2 baş soğan ayıklanıp ince, ince doğranır, 4 diş ayıklanıp kıyılmış sarımsak,  3 tane soyulup küçük doğranmış domates,1- 2 kaşık sıvı yağda çevrilir. Üzerine düdüklüde pişen etler süzülerek konulur.(et suyu sonra yemeye konulacaktır.) 2 kaşık salça, 1 tatlı kaşığı kekik, isteye bağlı tuz, acı kırmızıbiber konularak hepsi birlikte 5 dakika kavrulur.1 avuç yıkanmış pirinç atılır, 1 tane portakal sıkılır. Kalan et suyundan kararınca konularak hafif ateşte pişirilir. Portakal yoksa yarım limon da sıkabilirsiniz. Afiyet olsun.

 

NAHİDE ÇELEBİ 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..