- Kategori
- Yemek - Mutfak
Portakallı kapuska
portakallı kapuska (alıntı)
Lahananın çeşitli yemekleri yapılır. Dolamsını çok verim. Kapuskayı eşim sevmezdi ama ben pişirince çok seviyor.
YAPILIŞI: 250 gram kuzu eti 3 bardak su ile düdüklüde pişirilir. 1 küçük lahana, yıkanır ayıklanarak ince, ince kıyılır. 2 baş soğan ayıklanıp ince, ince doğranır, 4 diş ayıklanıp kıyılmış sarımsak, 3 tane soyulup küçük doğranmış domates,1- 2 kaşık sıvı yağda çevrilir. Üzerine düdüklüde pişen etler süzülerek konulur.(et suyu sonra yemeye konulacaktır.) 2 kaşık salça, 1 tatlı kaşığı kekik, isteye bağlı tuz, acı kırmızıbiber konularak hepsi birlikte 5 dakika kavrulur.1 avuç yıkanmış pirinç atılır, 1 tane portakal sıkılır. Kalan et suyundan kararınca konularak hafif ateşte pişirilir. Portakal yoksa yarım limon da sıkabilirsiniz. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ