Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Porto'ya bir iki...

Porto'ya bir iki...
 

Fenerbahçe


Fenerbahçe kültürünü yaşayanlar çok iyi bilirler. Bu takım her zaman kendi küllerinden doğan bir takımdır. En kötü olduğu dönemlerde bile ezeli rakiplerine sahayı dar eden bir kültürdür Fenerbahçe kültürü. Sanırım büyük takım olmak da buradan kaynaklanıyor.

Yarınki Porto maçı için içimden öyle hisler geçiyor. Sanırım bu maçta kötü bir skorla ayrılmayacağız. Çünkü bu sezon Fenerbahçe olabileceği kadar kötü olmuştur. Yarınki maç Sigma Olumuc'tan 7 gol yedikten sonra Galatasaray karşısına çıkıp 3-0 yenikken maçı 4-3 e çevrilen maçtır. Porto maçı UEFA kupası gölgesinde oynanan ve Galatasaray'ı Ali Samiye'de 1-0 yendiğimiz maçtır. Demem o ki her kötü gidişten sonra Fenerbahçe'nin bir düzlük bulduğu maçlardan biri olacaktır Porto maçı. Umarım yanılmam.

Tabi maçın güzel olması için en başta futbolcuların kendilerine çeki düzen vermesi gerekiyor. Futbolcuların Kaf dağında zannettikleri ruhlarını sahanın düz zeminine indirmesi gerekiyor.

Tek tek ele alacak olursak:

R. Carlos: Futbol kariyerinin kış mevsimini yaşayan Carlos, bu mevsime uygun gibi görünse de sahada karda yürür gibi yürüyecekse, kendi kulvarındaki adamını orta sahadan seyredecekse hiç çıkmasın o sahaya.

Kazım Kazım: Duble futbolcu mu yoksa duble sinirbozan mı çözemedim. Daha kendini ispatlayamadan bir futbolcu nasıl olur da böyle yıldız oyuncu havalarına girer anlamış değilim. Kimse senden çalım atmanı beklemiyor orta yap yeterO on binler pas at demeden pas at sadece. Ayağına her top gelişinde hip hop dansçılarını andıran figürlerden vazgeç artık. İçine ıpod kaçmış birini seyretmeyelim, lütfen sadece pas at.

Uğur Boral: Bir zamanlar İbrahim Üzülmez'e gülerdik yerde bozuk para arıyor diye. Artık Fenerbahçe'nin de bir bozuk para arayan futbolcusu var. Üsütüne üstlük onu göklere çıkartan Fenerbahçe taraftarına el kol hareketi yapacak kadar da nankör. Övülmeyi istiyorsan yerilmeyi de kabulleniyorsun demektir. Uğur Boral'dan ricamız bozuk para aramayı bırakıp sadece arkadaşlarına pas atması.

Volkan Demirel: Kimi örnek aldığını biliyorum artık. Milli takım hocasının izinde, büyük adımlarla ilerliyor. Artık biz Volkan'ın bütün vücut hatlarını ezbere biliyoruz; çünkü kaleciliğinden çok kırmızı karttan sonraki saha terkedişlerinde mankenvari yürüyüşlerinden dolayı iyi bir model olabileceğini düşünyoruz. Ama bu modelin Fenerbahçe'ye bir kaç model düşük olduğu aşikar.

Guiza: İyi niyetinden endişemiz yok, atacaksın golleri buna da inanıyoruz. Sakın üzülme Fenerbahçe golcü diye aldıklarının gol atamamasına 2-3 senedir alıştı. O yüzden gol atmasanda olur. Azmini sahaya koy yeter.

Umarım tahminin doğru çıkar ve Fenerbahçe Porto'da düze iner.

 
Toplam blog
: 4
: 2286
Kayıt tarihi
: 25.08.08
 
 

04.05.1982 yılında doğdum. İstanbul'da yaşıyorum. Kitap okumayı ve yazılar yazmayı çok seviyorum...