Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Pozitif yük

Pozitif yük
 

Son zamanlar da, hayatımızda her gün kullandığımız ya da duyduğumuz dilimize yerleşmiş olan bir tabirdir "falanca insandan pozitif ya da negatif elektrik aldım ". Peki bunun gerçekten de bilimsel bir yönü olduğunu hiç düşündünüz mü? Şöyle ki efendim fizikçi olmasam da naçizane bir yorumla bunu insan ilişkileriyle bağdaştıracağım.


Arkadaşlar, doğadaki maddeler üzerinde eşit miktarda pozitif ve negatif elektrik muhafaza eder, bunlardan biri diğerinden fazla olsun bunu bünyesinden fiziki ya da kimyasal yollarla atar. Bu olayı, insan üzerinde düşündüğümüz zaman şöyle bir örnekle açıklayabiliriz:

Mesela güne güzel keyifli bir şekilde başladık. Ohh güneş daha bir parlak mı ne? Sağlımda yerinde, eşim, çocuklarımda yanımda ve sağlıklı :), bugün demek oluyor ki, mesai de iyi geçecek! Şimdi efendimmm, sizden bu pozitif enerjiyi alan eşiniz ve çocuklarınız işine ve okuluna bu (+) yükle giderken, doğasının gereği bu fazla (+) yükü dengeyi sağlamak için atmak isteyecektir. Yani, onlarda çevresindeki iletişim kurduğu herkese bu canlılığı ve pozitifliği taşıyacak ve yine bu döngüde sevdikleriniz yerini tekrar tekrar alacaktır.

Gelelim sizin işyerinizdeki durumunuza, güler yüzlü, canlı, bir günaydın arkadaşlarınıza yüklediğiniz bir poztif enerji depolaması da yine aynı denge kanunu ile size geri gelecek... Bu olumlu döngüde belki de kaynağı siz olan ve yine size aynı sermaye ile karla dönen bir gün yaşayacak ve yaşatacaksınız.

Sizi tanıyan şanslı insanlara :) Ne mutlu değil mi? Bir de tam tersini düşünün günün ne kötü ne mutsuz geçtiğini ve geçirttiğinizi:( . Bu şekilde olmaz yuvayı yapan marifetli, yürekli, emektar vefalı dişi kuşlar değil mi hanımlar ? ;)... Hadi bakalım sabah kaç kişi sizin mutluluk iksirinizle yüzü gülecek ve başka insanların yüzünü güldürecek...

Denemekle ne kaybedeceğiz ki?

KOLAY GELSİN....

MUTLU KALIN EFENDİM...

 
Toplam blog
: 85
: 1590
Kayıt tarihi
: 23.11.10
 
 

Yaş otuzbeş yolun yarısı eder demiş üstad demesine ama, benim yapacak çok şeyim var:)! Anneyim, e..