Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Pratik bilgiler - Püf noktaları

Pratik bilgiler - Püf noktaları
 

alıntıdır


Hayatımızı kolaylaştıran pratik bilgilere hangimizin ihtiyacı olmaz ki?

Mesela benim gibi bazı sabitleşmiş huyları olanlar için biçilmiş kaftan diyebileceğim püf noktaları.

Pirinç pilavı tercih etmediğim yemekler arasında olsa da bazen yerim tabii. Ancak ertesi günü aynı pilavı yememi kimse beklemesin benden.

O pilav ya da makarna ısıtılınca bütün büyüsü bozulmuş gibi gelir bana.

Meğer onun da püf noktası varmış.

Pilavı ısıtmadan önce su kaynatıp tencereyi o suyun üzerinde tuttuğunuzda pirinç taneleri zorunlu bir şekilde ayrılıyor birbirinden. Sanki az önce pişmiş gibi tel, tel bir hal alıyor.

Özellikle bu bilgi benim işime çok yarayacak ileride.

Sonra soğan doğrarken yanan gözler var mesela.

Bununda çözümü basit; yanınıza bir tas su aldığınızda, suyun dibinde soğan doğradığınız da göz yaşarmasından eser kalmıyor. (tarafımca denenmiştir)

Bir de soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize sinmediğini göreceksiniz.

Yemek pişirirken tuzunu fazla kaçırdınız diyelim. (İtiraf ediyorum en korktuğum olaydı) Bunun da çözümü varmış. Yemeğin piştikten sonra içerisine birkaç parça patates soyup koyduğunuzda, patatesler olanca gücüyle fazla tuzu çekiyor.

Kızartma yaparken sıçrayan, patlayan yağ korkulu rüyamız olur. Ancak yağ kızmadan içerisine bir tutam tuz serptiğimizde patlama ya da sıçrama durur.

Fırında pişirdiğiniz yiyeceklerin çabuk kavrulup, sertleşmesini istemiyorsanız, fırının içerisine bir bardak su ekleyin. Buhar sayesinde kavrulmayacaktır.

Ayrıca fırına vereceğiniz tavuk vs. et çeşitlerinde üzerine sürdüğünüz yağın içerisine şeker ilave edersiniz kızarmasını sağlarsanız.

Buzluktan çıkan etin sağlıklı bir şekilde çözülmesi için ise, soğuk su ve tuzu bir kaba koyup, eti içerisinde bekletin.

Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Sonra bolca durulayın.

Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın

Buna keza daha püf noktası diyebileceğimiz temizlik, güzellik bakım gibi kategorilerde de kolaylık sağlayacak bilgiler mevcut.

Hayatı kolaylaştırmak insanların kendi elinde.

 

 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..