Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

29 Mayıs '11

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Pratik Lezzetler

Pratik Lezzetler
 


& Tahinli patlıcan salatası için, 4 adet patlıcanı fırında közleyin. 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı tahin, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 diş sarımsak ve közlenmiş patlıcanları rondodan geçirin. Yarım saat buzdolabında beklettikten sonra maydanozla süsleyerek servis yapın...


& Soslu patates için, 5 adet patatesi büyük dilimler halinde doğradıktan sonra kızartın. Ayrı bir tavada 2 adet rendelenmiş domatesi 3 diş sarımsak ile kavurun. Geniş bir kaba aldığınız patateslerin üzerine bir kâse sarımsaklı yoğurt ve domates sosunu dökün, sıcakken servis yapın...


& Çıtır tavuk için, baharatlı hazır patates cipslerini ufak parçalar haline gelecek şekilde ezin. Uzun ince şeritler halinde kestiğiniz tavuk etlerini önce yumurtaya, ardından ezilmiş patates cipslerine batırın ve kızgın yağda kızartın...


& Soyalı mantar için, 10 adet arpacık soğanı ve 5 diş sarımsağı yarım çay bardağı zeytinyağında hafif kavurun. Üzerine iri doğranmış yarım kilo mantar ve biraz karabiber ekleyin. Mantarların pişmelerine yakın 1 çay bardağı soya sosunu ilave edin ve kısık ateşte 5 dakika daha kavurun...


& Patatesli yumurta için, 2 patatesi küp küp doğrayın ve kızartın. 3 yumurta, 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi, tuz, kekik ve karabiberi karıştırıp patateslerin üzerine dökün ve pişmeye bırakın. Maydanozla süsledikten sonra servis yapabilirsiniz...


& Patlıcan köftesi için, 2 adet bostan patlıcanını közleyin. 2 bardak un, 1 çay bardağı galeta unu, tuz ve karabiberi karıştırın. İçerisine 1 yumurta, 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi ve közlediğiniz patlıcanları ekleyip iyice karıştırın. Köfte şeklini vererek galeta ununa bulayın ve kızgın yağda kızartın...


& Zeytinyağlı mantar sote için, 1 paket mantarı suyunu çekene kadar zeytinyağında kavurun. Kavrulan mantarları servis tabağına alın. 3 adet kırmızı biberi zeytinyağında soteleyin ve mantarların üzerine ekleyerek karıştırın. Limon ve maydanoz ilave ederek servis yapın...


& Çılbır için geniş bir tencerede kaynattığınız suyun içerisine 3 adet yumurtayı kırın. Karıştırmadan, yumurtaların kaynar suyun içerisinde pişmelerini bekleyin ve delikli bir kepçe ile sudan alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış kırmızı biber döküp, sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz...


& Tantuni için, 500 gram dana bifteği çok ince doğrayın. Tavayı hafifçe yağlayın ve kızdırın. Kızdırdığınız tavaya her seferinde bir miktar et koyup devamlı karıştırmak suretiyle yüksek ateşte kavurun. Pişen etlere kimyon, kekik, pul biber ve tuz ekleyip lavaş ekmeğine sararak servis yapın...


& Pırasa çorbası için, 2 yemek kaşığı tereyağını eritip içerisine 2 adet doğranmış pırasa ve 3 adet doğranmış patatesi ekleyip kavurun. 1 litre tavuk suyu ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı blenderdan geçirip 4 yemek kaşığı krema, tuz ve karabiber ekleyip kaynayana kadar pişirin...


& Ciğer sote için, 1 adet ciğeri doğrayarak una bulayın ve kızgın tavada kızartın. İçerisine ince doğranmış 1 adet soğan, 2 çarliston biber, tuz ve 3 yemek kaşığı su ilave edip pişmeye bırakın. Ocaktan indirmeden 5 dakika evvel kekik ve biberiye ekleyip patates püresiyle servis yapabilirsiniz.


09.06.2011

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..