Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '18

 
Kategori
Spor
Okunma Sayısı
201
 

Protein Tozu Nasıl Üretilir?

Protein Tozu Nasıl Üretilir?
 

Protein tozu nedir ilk olarak buna bir tanım yapalım; Peynir altı suyu proteini, peyniraltı suyu peynir yapma işlemi sırasında pıhtılaştıktan sonra süt ürününün sol tarafında bulunan peynir suyundan izole edilen bir grup süt proteinini tanımlamak için kullanılan terimdir.

Çoğu insan, peynir altı suyu proteininin sadece bildiğimiz tipik amino asitler olduğunu, ancak bir sürü molekül içerdiğini düşünüyor. Örneğin, proteinlerin karışımı genellikle yaklaşık % 65 beta-laktoglobulin,% 25 alfa-laktabumin, % 8 sığır serum albümini ve az miktarda immünoglobulinler, laktoz ve yağ içerir.

Peki nasıl üretilir?
Peynir altı suyu proteini direk sütten ya da peynirden üretilebilir, fakat anında hemen tüm kocaman peynir altı suyu markaları direk sütten yapılır. İlk öncesinde peyniraltı suyu süzme metotları faydalanılarak sütten ayrılır. Bu sıvı/akışkan bir peynir altı suyu ürününe ne sebeple olur. . Hemen Sonrasında peynir suyunun asıl üretim sürecindeki önce hamle, HTST pastörizasyonunu faydalanarak pastörize etmektir. HTST, Dik ısı / Kısa Müddetli manasına ciro. Zaten, ürün 15 saniye süresince 161 ° F gereken bir asgari sıcaklığa ısıtılır. Süt şuanki olabilecek patojen bakterileri öldürmek amaçlı pastörize edilir. Sonrasında proteinleri peynir suyundan ayırma işlemi yapılır. Bu iyon değişimi ya da mekanik filtreleme ile sağlanabilir.

Kas

İyon değişimi çoğunlukla asitlerin (mesela hidroklorik asit) ya da bazların (mesela sodyum hidroksit) kullanılmasını gerektirir, bu proteinlerin bir miktar denatürasyonuna ne sebeple olabilmektedir. İyon değişiminin kimyevi asallı tabiatı daha ucuzdur ve genellikle daha çok amino asit yakalanır, fakat iyon değişiklik yoluna geriye dönülmesi, peyniraltı suyunun laktoferrin ve öbür pekçok mühim bileşiğini de kaybedebilmenizdir İmmünoglobülinler.



Sıklıkla çapraz filtreleme olarak malum mekanik filtreleme, çoğunlukla daha güzel bir ürünle sonuçlanan fizyolojik bir işlemdir. Bununla beraber, pahalı ve daha zahmetli olabilmektedir. Ne çeşit bir peynir suyunun üretileceği, kullanmakta olduğunuz filtrenin türü ve boyutu ile onu filtreleme sayınızdır. Filtre ne civarı ince ve daha çok filtrelerseniz o süre daha saf bir ürün elde edebilirsiniz. Her filtreleme evresinde laktoz, yağ, kül ve protein ürünündeki öbür minik kirlilik miktarını azaltırsınız. Filtrenin türü ve filtrelenme sayısı, çeşitli peynir altı suyu proteinlerinin imalatında birincil farklılıktır (öncesindelikle izolat ve konsantrat).
 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 9
Toplam yorum
: 5
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 4811
Kayıt tarihi
: 02.05.17
 
 

Merhabalar ben 1991 yılı temmuz 31 doğumlu blog.milliyetin yeni üyesiyim. Eğitimimi Ege makina mü..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster