Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Provakatör

Provakatör
 

YASSAK KARDAŞIM YASSAK


Yasak bölge girilemez !

Vali Bey açıklıyor ! 1 Mayıs günü Taksim (1 Mayıs) alanı insanlara kapatılmıştır.

Nedeni o gün provakatörler gelecekmiş. Haydi görev başına?

Koskocaman İstanbul Valisinin bir bildiği vardır herhalde.

Tüm devlet erkanı televizyonlarda. Sakın ola 1 Mayıs günü Taksime gitmeyiniz.

İnsanlarımızın 1 Mayısta taksime girmemesi için bütün güvenlik önlemleri

30 Nisandan itibaren alınmaya başlanmıştır. Hiçbir ayrıntı atlanmaksızın.


Diğer illerden takviye güvenlik güçleri İstanbul’a Uçaklarla getirilmiştir.

16000 Polis

2000 Asker

5000 Gaz bombası

18000 jop

18000 silah

Naklen yayın araçları, kameralar.

Havada helikopterler. Atatürk Anıtının etrafına 1, 5 metre yükseklikte barikat. Alana bakan tüm binalara keskin nişancılar yerleştirilmiş. Bunlar yetmez. O halde Taksime giden yolların tamamı araç trafiğine kapatıldı. Anadolu yakasından gelebilecek provakatörler için tüm vapur seferleri iptal. Yetmedi bölgedeki 66 adet ilköğretim, lise ve Üniversite tatil edildi. Yok daha neler bu kadar abartma kardeşim diyebilirsiniz. Yani Yunanistan’a savaşa mı gidiyoruz. Eminönü’nden ileriye geçmek yasak.

1 Mayıs saat sabın 05.00 ‘i alarm çaldı. Hiçbir şekilde insan girmeyecek alana.

Yan sokaklara, ana caddelere. Orada oturanlar evlerinden dışarı çakmayacak. Tıpkı 12 Eylül 1980 sabahını çağrıştırıyor manzara. O gün komünistleri yakalamak içindi . Bugün halkımızı provakatörlerden korumak için. Tek farkı da bu sanırım.

Provakatörün nereden çıkacağı belli değil. Her an her yerden ve hır kılıkta çıkabilir. Tüm emniyet güçleri elleri tetikte pür dikkat çevreyi gözetliyor. Bazen meydanı boş bulan kediler çöpleri karıştırırken çıkan sesten tedirgin oluyorlar. Bazen meydana inen güvercinlerden.

Bu provakatöre hiç belli olmaz. Kedi kılığında, güvercin kılığında, köpek kılığında karşımıza çıkabilir. Çünkü Sayın Vali tam olarak eşgalini vermemiştir.


Günlerdir neden çırpınıp duruyor devlet yetkilileri, hükümet yetkilileri, Emekçilerin can güvenliği için.

Emniyet güçleri pür dikkat provakatör bekliyor. Bir görseler hemen orada icabına bakacaklar. Emekçileri korumak için. Çünkü başbakanımızda bir zamanlar emekçi idi iyi anlar, ya da çalışma bakanımız işçi idi iyi anlar emekçilerin kıymetini. O nedenle koruma üst düzeyde.

Tüm yüksek binaların çatıları keskin nişancılara ayrılmış. Hani 1 Mayıs 1977 yılında işçilere yüksek binalardan ateş açılmıştı ya. Zaman ilerliyor ne gelen var ne giden.

Provakatörden bahsediyorum. Yanlış anlamayın emekçilerden değil. Onların yani insanların buraya girmeleri yasak.

Saat 11.00 kazancı yokuşunda kalabalık bir emekçi gurubu ellerinde karanfillerle yürüyerek alana gelmezler mi. Aha işte göründü provakatörler. Allah Allah nidalarıyla hücum.

Amirleri bunların provakatör olmadığını anlatana kadar gereği yerine getirilmiştir. Belli olur mu belki de provakatörler insan kılığında alana gelebilirdi. Karanfillerin silah olmadığı ne malum.Nereden bilsinler onların elbiselerini diken işçiler, otobüsleri kullanan şoförler, madenleri işleten işçiler, temizlik işçileri olduğunu. Doğumunu yaptıran ebe, doktor, Okuma yazma öğreten öğretmeni Ya da kendisi gibi yoksulluk sınırında görev yapan memur olabileceğini aklına bile getirmemişti. Çünkü onlara yasaktı bu gün alan. Provakatörler gelecek diye bekliyorlardı. Ama olsun bu işi de aradan çıkarmış oldular. Hiç olmazsa bir daha devlete baş kaldıramazlar.

YASSAK Kardaşım YASSAK!

Bakanlar Kurulu olarak 1 Mayıs’ı emek bayramı olarak kabul ettik. Daha ne istiyorsunuz.

Yatıp kalkıp Valimize dua ediniz. Biz aslında gerçek gücümüzü göstermedik. Orantılı olanını gösterdik. Yoksa ? görürdünüz dünyanın kaç bucak olduğunu.


Aloooooo Provakatörü gören var mı?

 
Toplam blog
: 221
: 1905
Kayıt tarihi
: 27.09.06
 
 

Evli bir kız çocuğu babasıyım. Yüksekokul mezunuyum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum.16.03.2017 ta..