Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '08

 
Kategori
Siyaset
 

Psikolojik savaş

Psikolojik savaş
 

Amerika Birleşik Devletleri'nde yayın yapan New York Times Gazetesi'nde İsrail'in yaptığı askeri tatbikatın İran'a saldırı planının bir parçası olduğunu ima eden bir haber çıktı. Bu gazetenin yaptığı imanın doğruluğunun tartışma götürmez bir gerçek olduğunu bir tarafa not edebiliriz. Zaten Amerika Birleşik Devletleri'nin İran'a yaptığı tehditlerinin arkasında aynı zamanda var olan güçlü Yahudi lobisinin yaptığı baskının da büyük bir rolü var.

Amerika Birleşik Devletleri aynı zamanda İran'ı var olan petrol ve doğalgaz yataklarından dolayı hedef tahtasında tutuyor. Yani İran'ın hedef tahtasına oturmasında yeraltı kaynakları ve İran'ın İsrail için büyük bir tehdit olması yatmakta. Buna II. Körfez Savaşı’ndan sonra Irak’ta ve bölgede yükselmeye başlayan Şii etkisini de gösterebiliriz.

Bölge ülkelerinde muhtemel bir İran harekâtı hususunda istediği desteği şuan da elde edemeyen Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail İran’a karşı Bölge Ülkeleri sathında bir psikolojik savaş yürütmekte.

Daha evvel de Suriye-İsrail Barış Projesi ve Hizbullah Güvenlik Şefi İmad Muğniye’nin Suriye’de öldürülmesi suretiyle İran’ı bölge de tecrit etmek isteyen Amerika Birleşik Devletleri bu kez de bahsettiğimiz psikolojik savaşla istediğini elde etmeye çalışacak.

Netice itibariyle Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail tarafından icra edilen bu savaş başarıya mı ulaşacak yoksa öncekiler gibi fos mu çıkacak onu da ileri ki zamanlarda izleyip göreceğiz.

 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..