Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

23 Şubat '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Pürüzsüz Bacakların Sırrı...

Tüylerden Kurtulma Yolları

Kadınların sorunlarından biridir bacak tüyleri, bilhassa da yazın...

Havalar ısınmaya başladı mı, haklı bir telaş da başlar...

Peki, pürüzsüz bacaklara kavuşmanın sırrı neymiş uzmanlara göre?..

Bakımlı ve pürüzsüz bacaklara sahip olabilmek için, duş sırasında masaj ve peeling yaparak kan dolaşımınızı hızlandırabilirsiniz.

Banyo sonrasında sıcak suyun bacaklarınızı kurutmaması için mutlaka nemlendirici kullanmalısınız.

Epilatörler ve sir ağdalar batığa sebep olabiliyor. Bunun için, duştan sonra ponza taşıyla cilt yüzeyini hafifçe ovarak batıkları azaltabilirsiniz.

Şayet saatlerce ayakta kalmanızı gerektiren bir işiniz varsa, siz de varisten muzdaripsiniz ya da risk grubundasınız demektir. Bu gibi sorunları önlemek ve mevcut olanların daha da büyümesini engellemek için, evde ayaklarınızın altına bir yastık koyarak kan dolaşımını düzenleyebilirsiniz.


Tüylerden kurtulmanın yollarına gelince...

Ağda: Kavanozda ya da bant şeklinde hazır olarak satın alabileceğiniz gibi, evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Ağda, klasikten şaşmayanların tercihi hâlâ... Lâkin olumsuz 2 önemli husus var. İlki, uygulama için tüylerin belli bir uzunluğa ulaşmasını bekleme zorunluluğu, ikincisi de acı veren bir yöntem olması. Avantajı ise tüylerin yeniden çıkma süresinin hayli uzun olması. Bu yöntemle pürüzsüz bacaklara sahip olma süresi ortalama 4 hafta.

Tüy dökücü kremler: Uygulama, ürünün tüylerin yoğun olduğu bölgelere sürülmesinden ibaret olup, ağrı ve acı hissettirmeden, istenmeyen tüylerden kurtulmayı sağlıyor. Lâkin bu yöntemde, tüylerin yeniden uzama süresi diğerlerine nazaran çok daha kısa.

Epilatör: Cihaz üzerinde bulunan birden fazla cımbız sistemiyle çalışan epilatörler, uygulama esnasındaki asgari acı hissi vermesi ve kılları kökten alması sebebiyle kadınların başlıca tercihi. Yeni çıkmış tüylerin dahi bu işlemden kurtulma şansları yok denecek kadar az.

Lazer epilasyon: Son yılların en dikkat çeken uygulamalarından biri... Zira istenmeyen tüyler problemine kalıcı bir çözüm sunmakta. Hem kalıcı, hem de işlemin neredeyse acısız olması, diğer yöntemlere oranla lazer epilasyonu kadınların gözünde yıldızlaştırıyor. Kalıcı sonuç elde etmek için önerilen seans sayısı, kıl rengine ve yoğunluğuna göre farklılık gösteriyor.

 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..