Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '22

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Ramazan Ayı

Çok özlediğiniz şeye yakında kavuşacak olmamız içimizi nasıl kıpır, kıpır edip sevince boğuyorsa Ramazan ayının gelmekte oluşu da aynı duyguları yaşatıyor. Ramazan sözcüğü arapçada güneşin ısısından kum ve taşların kızgın olması anlamına gelir. Hicri takvimde bir ay adı olup kutsal üç ayların recep, şabandan sonra gelen oruç ayıdır

Ramazan ayında sosyal hareketlilik başlar. Yardımlaşma, sohbetler, iftar buluşmaları teravih namazı ve camilerin mahyalarla süslenmesi ve sahurda insanları uyandıran davulcunun manileri bu ayda yaşanan etkinlikleridir.

Kuruyan merhamet kanalları açılıp insanların kaynaştıran, birbirine yaklaştıran duygusal bir iklimi de vardır. Evlerimiz de oruçun etkisiyle iftar neşesi ve sevinci yaşanır. Kuru ekmeğin dahi çok lezzetli hale gelmesi paylaşılan bir hurmanın sadaka sayılacağı çok bereketli bir aydır. İbadetler çoğaltılır dualar semaya yükselir, kötü hallere son verilir. İftar vakti boyun bükülür ve Rabbimizin verdiği nimetlere şükredilir. İnsan adeta melekleşir. Gönüller mutluluk ve huzurla dolar. İnsan ahlakının taçlandığı bir zaman dilimidir.

İaşe torbaları dağıtılır, zekatlar verilir sadakalar bollaşır, bayrama doğru zarflarla fitre verilir. İnsanlar birbirini herzamankinden daha çok kollar ve düşünür.

Bayram sabahı herkes birbiriyle kucaklaşır, çocuklar şeker ve harçlıkla sevindirilir büyüklerin elleri öpülür.

Bu güzellikleri insan hiç özlemez mi..!

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 119
: 225
Kayıt tarihi
: 04.12.17
 
 

İlgi duyduğum alan tarih. Milli mücadele ve Osmanlı tarihine  odaklandım. Gözden kaçan tarihi şah..