Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '14

 
Kategori
Ramazan
 

Ramazan ayının bizlere kazandırdığı güzellikler ve oruç

Ramazan ayının bizlere kazandırdığı güzellikler ve oruç
 

Ramazan geldi hoş geldi tüm dünyaya huzur ve barış ikram etti. Bu huzurda sağlık ve neşe bulmaya. Haydi durma eyy insan sende katıl bu sevdaya


Ramazan ayının gelişi üç ayların gelmesiyle başlar. Recep ayı ile başlayan üç aylar daha sonra Şaban ayı ve Ramazan ayının gelmesiyle kendisini tamamlar. Ramazan ayı; gerçekten çok önemli bir aydır.  Bu ayın önemi,  tüm Müslümanlar tarafından kabul edilen, eşine az rastlanan müstesna ve muhteşem bir aydır. Ramazan ayı öyle ki; 11 aydan çok hayırlı bir aydır.  Ramazan ayında bol bol oruç tutulur. Bol bol teravih namazı kılınır. Bol bol sadaka verilir. Ve Ramazanın sonunda muhteşem bir bayramı tüm Müslümanlar doyarak yaşar. Tabii unutulmaması gerekli olan bir durumda; Ramazanın gelişinin en mühim müjdecisi olan Beraat kandilidir. Beraat kandili içerik olarak Müslümanları çok ama çok ihya eder. Bu gece de mevlütler, ilahiler ve bol bol hacet namazları ile kaza namazları geceyi renklendirir.                  

Ramazan ayına gelirsek; Ramazan ayının da kendine göre adap ve usülü vardır. Bunlara da harfiyen riayet edilmelidir. Ramazan'ın en önemli görevi oruçtur. Ramazanda yaklaşık 1 ay oruç tutulur. Akşamları ise teravih namazı kılınır. Bu namaz 20 rekat olup imamla birlikte eda edilir. Ramazanın en önemli şartlarından birisi de oruç yendiği takdirde karşılığında 61 gün ceza orucu tutulmasıdır. Ramazan ayı tüm Müslümanlar için bolluk ve bereket ayıdır. Ramazan ayının kadrini ve kıymetini çok iyi bilmelidir. Bu ayda tutulan oruçlar ve kılınan namazların değeri çok yüksektir. Toplumda bu aya karşı; gereken saygı ve önem çok üst düzeydedir. Öyle ki bu aya çoğu canlıların riayet ettikleri bildirilmektedir. Yani saygı son derece maksimum düzeydedir. Ramazan ayı; tüm kötülükleri ve küslükleri yok eden bir aydır. Yardımlaşmanın en üst düzeye çıktığı bir aydır. Tüm fakirlerin ve kimsesizlerin doyduğu ve yüzünün güldüğü çok muhteşem bir aydır. Çok ama çok büyük yardım seferberliği bu ayda kendini gösterir. Çoğu dernek ve kuruluşlar bu ayda hiç boş durmazlar. İnsanların sorunlarına çare bulmaya çalışırlar. Sonuç olarak Ramazan 11 ayın sultanıdır. Ve adına tamamen layıktır.   

Ramazan geldi hoş geldi müslümanlara mutluluk ve rahmet getirdi.

Durma eyy müslüman sen de katıl bu kutlu sevdaya, haydi ramazana merhaba

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..