Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '16

 
Kategori
Ramazan
 

Ramazan bereketi

Ramazan bereketi
 

RAMAZAN AYI; HUZUR,SAĞLIK VE MUTLULUK BARINDIRIR.


Ramazan'ın gelişi tüm insanlığa bereket ve rahmet  getirir. Bunu bilen ve bu şuurla  hareket eden her insan daha da özel paketlere muhakkak nail olacaktır. Ramazan ayı 30 günlük bir oruç maratonu barındıran çok özel bir aydır. Oruca geceleyin sahur ile başlanır, akşam olunca iftar ile son verilir.

Ramazan ayı 11 ayın sultanı olup, bu ayı bol ibadet ve Kur'an'ı Kerim okuyarak geçirmeye çalışmalıdır. Bu ayın tüm gereklerini harfiyen yapmak her müslümanın asli görevleri arasında yer alır. Bu aya ithafen verilmesi gereken fitre ve zekat zamanında, yerinde ve hakkıyla ifa edilmelidir. 

Ramazan ayının son 10 günü tek gecelerde aranması gereken Mübarek Kadir Gecesi de bu ayı daha da muhteşem bir güzelliğe büründürür. Bu güzelim ayın sonunda tüm müslümanlar için bayram coşkusu zirvedir. Bayramda çocuklar sevindirilir, büyükler gözetilir ve ellerinden öpülerek gereken saygı, hürmet harfiyen yerine getirilir. 

Sonuç olarak; bu nadide güzelliğe sahip Ramazan Ayı  tüm müslümanlar için bulunmaz büyük bir nimet olup, gerektiği gibi  yerine getirildiğinde günahlardan tamamen arınma ayına dönüşebilir.  

Ey!!! müslüman yeter ki sen İnan, iste ve olsun. Hayırlı  Ramazanlar .....

 
Toplam blog
: 94
: 1680
Kayıt tarihi
: 20.06.14
 
 

Üniversite, Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çalışan, İyi bir kariyer sahibi olmak, Kitap okuma, ..