Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Ramon Motta

Ramon Motta
 

Ramon Motta&Colin Kazım


İsmail Köybaşı'nın geçen sezonu sakatlıklarla geçirmesi, Beşiktaş'ı döneceği umulduğundan Uğur Boral, Gökhan Süzen gibi yama transferlerle bölgeyi doldurmayı denemesi sonucunu doğurmuştu. Bu iki isimden solbekte verim alamayan Beşiktaş'ı; sol ayaklı stoperleri solbekte denemeye sevketmişse de, Escude ve Ersan da bu bölgede ilaç olmamıştı.

Geçen sezon sol kanada top gelmesin diye dua eden Beşiktaş taraftarları, bir türlü İsmail'in de sahalara dönememesi sebebiyle bu bölgeye transfer yapılmadıkça strese girdiler. Öyle ki; Futbol Direktörü Önder Özen'e de baskı yaptılar, Bilic'in öğrendiği ilk Türkçe kelimelerden birinin 'solbek'' olmasını sağladılar. İsmail'e ciddi bir bonservis ödeyerek yatırım yapan Beşiktaş, yine Önder Özen'in de dediği gibi 'önünü kesmeyecek' bir alternatif bulmayı deneyecekti. Bu hedefle de transferin son dönemecinde Brezilyalı Ramon Motta'yı 'kiralık' olarak kadroya kattılar.
 

İşte o Ramon bugün Bursada ilk kez Beşiktaş formasıyla maça çıktı.  İlk izlenimlerim oldukça çabuk, sorumluluk almaktan kaçmayan, hücum koşularını bilen ve seven bir oyuncu olduğu yönünde!  İkili mücadelerde ayakta kalmaya çalışıyor, harika olmasa da ortalamanın üzerinde pas ve top sürme becerisine sahip. Çok kuvvetli değilse de korkusuz bir oyuncu. Arkasına atılacak toplarda, hücuma fazlaca çıkması sorun olabilir. Orada da pozisyon almayı bilen tecrübeli Escude kilit rol oynayacak. İlk andan sonra ise geriye olabildiğince çabuk dönüyor. Buna karşın ilk yarısında Civelli'ye attığı dirsek de dikkat çekici. Bu tip alışkanlıkları varsa takımını sıkça yalnız bırakabileceğini de öngörebiliriz.

25 yaşındaki Motta, daha önce oynadığı takımlarda milli takımda da oynayan Gustavo Nery'nin ve Fabio Santos'un gölgesinde kalmış. Yani tekrar çıkış arayan bir futbolcu. Şimdilik iki taraf da doğru seçim yapmış gibi görünüyor. Bekleyip göreceğiz!

 
Toplam blog
: 45
: 444
Kayıt tarihi
: 28.10.12
 
 

Futbola, basketbola voleybola meraklıyım. Diğer pek çok sporu da izlerim. Bunlarla ilgili yazılar..