Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '13

 
Kategori
Güncel
 

Recep Tayyip Erdoğan ve Cemaat

Birtakım önemli hatalar yapmasına rağmen RTE ve AKP başarılıdır. Ben böyle düşünüyorum.

AKP, benim görüşüme göre şu anda bir merkez sağ partiden daha da muhafazakar değildir. Ama bir merkez sağ partiden olumlu yön olarak bu son rüşvet skandalına rağmen daha dürüsttür.

DP, AP, ANAP, DYP, 50 sonrası merkez sağ partileridir. AKP yi bunlarla kıyaslarsak, AKP bunlardan daha dürüsttür. Ve şu da bir açık gerçektir ki AKP, en başta ekonomik kriterler olmak üzere hemen hemen her açıdan bu partilerin hepsinden daha da başarılıdır.

Ben şahsen AKP yi, örneğin 1937 Tunceli olaylarını gündeme getirmek gibi büyük hatalar yapmış olmalarına, insanların gündelik yaşamlarına müdahil olacakları izlenimi vermelerine, ( aslında cemaatin ve dolayısıyla ABD nin oyunuyla da olsa)  askerleri ve TSK ni biraz abartılı olarak rencide etmelerine , Atatürk ve arkadaşları konusunda yanlış izlenimlere yol açmalarına  v.s. ye rağmen genel olarak başarılı görmekteyim.

Özellikle terör olaylarını önlemek amacıyla cesaretle ve riski de göze alarak  çözüm sürecini başlatmaları da doğrudur. Her büyük başarı, büyük riskleri göze alarak elde edilir. Bu tür büyük riskleri göze almak artık gerekiyordu. TSK nin birçok büyük komutanı, artık TSK nın Bu bölgede silahlı olarak yapacağı bir şey kalmadığını birtakım silahın olmadığı projelerin devreye sokulmasının gerektiğini zaten  söylüyorlardı. ÇÜNKÜ geçen 30 yılda TSK çok başarılı bir mücadele ile PKK yı 2 defa yok etti. Ama sorun bitmedi. Eskiden yapılanlar gibi örneğin faizsiz kredilerle oluşturulan projeler gibi projeler değil, böyle büyük riskli ama başarılırsa sorunu çözebilecek büyük projeler gerekmekteydi.

Son rüşvet olayın komplo olduğunun delilleri :

1-- Her normal beynin, birtakım büyük güçlerin terörün bitmesini istemediğini görmesi gerekir. Herhalde görüyordur. Ayrıca terörün bitmesini istemeyen sadece bir güç yoktur. Örneğin derin ABD, derin Avrupa, İsrail, gibi dış güçler ve bunların yanısıra hem ırkçı türkler, hem de ırkçı kürtler, her iki taraftan da terörden maddi çıkar sağlayan güçlerin  olması ve bu güçlerin terörün bitmemesi ve devam etmesi  için bu hükümetin bir şekilde düşmesi gerektiğini düşünmeleri, uzun süredir beklenen komplonun yapılmasını oraya çıkarmıştır.

2-- Siyasi rakipler, tabii ki terörün bitmesini ister ama bunu AKP nin başarmasını istemez. Ve maalesef bundan dolayı da tüm girişimleri baltalamaya çalışmaktadırlar. Eski günlere dönülürse yine binlerce gencimizin, çocuğumuzun öleceğini, dolayısıyla geleceğimizin kararacağını mutlaka görmekteler ama bunu maalesef menfaatleri için görmezden gelmekteler.

Halbuki gerçek vatanperver muhalefet kendi partisinin geleceğini olumsuz etkileyebileceğini görse bile doğru olanı yapabilmelidir . Aslında bunu başarabilirlerse uzun vade de kazanacaklardır. Bunu keşke anlayabilseler.

3--Benim cemaat hakkında daha önceki değinmelerim zaten böyle bir komplo da kullanıbileceklerini belirlemekteydi. Büyük güçler kara kaşları ve kara gözleri için mi onları ABD de lüks içinde yaşatmaktaydı. Bunu görmemek için saf olmak gerekir. Bence şu anda yapılan iyiliklere karşılık olarak ses çıkaramamaktadırlar. Verilen görevleri paşa paşa yapmaktadırlar.

Sorarım size, ABD nin, cemaatin beyin takımının ülkelerinde varlık içinde yaşamasına izin vermeleri, sadece insan haklarına çok saygılı oldukları için mi ? Bunun cevabını ben vermeyeceğim lütfen siz verin. Ama bu cevabı verirken, ABD derin devleti ile görülen ABD yönetiminin söylemlerini aynı tutmayın ve ABD derin devletinin Dünya daki diğer uygulamalarını mutlaka göz önüne alın ve şunu unutmayın ki onların gözünde T.C. nin Irak, Suriye den hiç farkı yoktur. Peki T.C. ne şu ana kadar neden dokunamadılar bunun tek cevabı ATATÜRK tür. Eğer bu konuda biraz düşünüyor ve kafa patlatıyorsanız bunun nedenini  çok iyi anlarsınız.

Yıllarca göz yumdular, beslediler ve piyon olarak kullanılacakları zaman geldi ve piyon olarak kullanılmaya başlandılar.

Cemaatin çok aşikar bir kullanılmaları da "Mavi Marmara" olayında olmuştur. Hayret edilecek bir şekilde bir islami tarikat olan cemaat,  orada da İsrail yanlısı bir tutum sergilemiştir.

4-- Dersane olayı nın hemen arkasından bunun yapılması da şunun içindir. AKP ve Cemaat yıllardır kolkola idi şimdi neden karşı karşıyalar sorusuna verilecek doğru cevabın bulunmasını önlemektir. Bunun doğru cevabını yukarıda anlattım ama yanlış cevap "dersaneler nedeniyledir" diye düşünmektir. Şimdi sıradan muhafazakar seçmen dersaneler kapatılacağı için cemaat bu komplonun içinde olmuştur diye düşünmektedir aslında bu yanlış cevaptır, " ABD ve İsrail istediği için cemaat bu komplonun içinde olmuştur" doğru cevaptır.

Ama belki kendileri de yani cemaatin ileri gelenleri de kullanıldıklarının farkında değildir. Yani kullanıldıklarını ya farketmiyorlar, ya da farkediyorlar ama herşeyden vazgeçemedikleri için farketmemiş görünerek sadece  bir rüşvet olayını ortaya çıkardıklarını ve dersane konusunda da AKP yi sıkıştırdıklarını  sanıyorlar bunun arkasındaki asıl hedefin RTE ve AKP olduğunu görmezden geliyorlar.

Günahlarını da almayalım belki gerçekten de bunu göremiyorlar. Ama bunu gerçekten göremiyorlarsa bu beni daha da korkutuyor. Bu kadar gücü elinde tutan zeka nın seviyesi beni ürkütüyor.. Umuyorum ki bunların tümünü ve hatta daha fazlasını görebilmektedirler. Bu kadar aşikar olan olup biteni göremiyorlarsa bu gerçekten çok korkutucudur.

Umuyorum ve diliyorum ki  biricik ülkemiz bu krizi de güçlenerek atlatabilir.

 
Toplam blog
: 94
: 313
Kayıt tarihi
: 23.06.09
 
 

1958 Nisan İstanbul doğumluyum. Ama tatiller dışında İstanbul'da uzun süreli yaşamadım. 1975 yılı..