Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

Referanduma neden "Hayır" diyelim-4

Referanduma neden "Hayır" diyelim-4
 

Türkiye'de garip işler oluyor, kim ne derse desin bunları içsel dinamiklerle açıklayamaz. Bunların tamamına yakını global aktörlerin dinamiklerinin dayattıklarıdır.

102 subayın balyoz darbe kapsamında yakalama kararını anlamayanlar olabilir.

Yakalama kararı mahmekeye gelmeyen kişiler için çıkarılır. Peki mahkemeye gelmeyen var mı? Yok. Neden çünkü mahkeme zaten 5 ay sonra. 5 ay sonraki mahkeme için şimdiden yakalama çıkarılması garip değil mi?

Bunu daha önce de yazmıştım. Bugünlerde bu konudaki tartışmalar kızıştı. Cumhurbaşkanı bazı terfilerin yapılmayacağı imasında bulundu bugün. Öyle anlaşılıyor ki bazı terfiler yapılmayacak.

Ben şahsen orda kimin kimin yerine geleceğini, kimin kim olduğunu bilmem ama bir gariplikler olduğu kesindir.

Bugünlerde medyada YAŞ kararları konuşuluyor. Ne alakası var bunları neden tartışıp duruyorlar diyenlerimiz az değildir. Bunun ne önemi var diyenleri çok duyuyorum. Oysa bu konunun üzerinde durulmasının nedeni o kadar basit değildir ve konuşulması da çok yerindedir. Terfi zamanı gelen muvazzaf subayların terfi etmemesini isteyen birileri olduğu ve bunun yerini yapmak için uydurmaca bir yakalama kararı çıkarılması bu ülkenin ne kadar dramatik bir aşamaya geldiğini gösterir.

Bu ne demektir? Yakında Türkiye ve çevresinde bir oprerasyon yapılacak ve bu operasyonun içinde olmaması gereken subaylar vardır. İşte bu subayların emir komuta zincirinde terfi etmesiyle geleceği komutanlık makamında başkasının olması gerekiyor.

Bu ülkeyi bu kadar aciz duruma düşüren ve hukuku resmen yok sayan bu uygulamlara göz yuman ve hatta işlerine geldiği için destek veren bu hükümetin hazırladığı cennete bile "Hayır" diyeceğim.

 
Toplam blog
: 105
: 3914
Kayıt tarihi
: 05.11.08
 
 

İ. Ü. İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler 1989 mezunuyum. 1993'ten beri uluslararası fındık ..