Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

Referanduma neden "hayır" diyelim-6

Referanduma neden "hayır" diyelim-6
 

YSK açıklama yaptı. Bu referandumun maliyeti 150 milyon TL 'den fazla. Bütçeye 150 milyon TL ek maliyet.

150 milyon 150 tane milyoner yaratırdı. 300 tane orta ölçekli üretim tesisi kurulabilirdi. Bu tesislerde 1500 tane vatandaşımız istihdam edilebilirdi.

Bu parayla doğuda evleri kötü ve çağdışı olan 750 ailenin evini yapabilirdi. Bu da en az 3350 kişiye yaşanabilir ev demektir.

Bunlar sıralanabilir. Bu maliyet ne adına yapılıyor? 29 maddelik anayasa maddesinin değişimi için.

Zaten muhalefetin 27 tanesine koşulsuz evet dediği maddeler için. Geriye kalan iki madde için yapılmış bir oylamadır bu.

Nedir bu iki maddenin içeriği : HSYK ve Anayasa Mahkemesi'nin oluşum şekli ve kurulları. Bu kurullar da muhalefeti de kapsayacak şekilde mutabakatla yapılabilirdi. Yoksa ben hiç de bu kurulların kimlerden oluştuğuyla ilgilenmedim hayatım boyunca. Demokratik gerekler neyi gerektiriyorsa tartışıp bir orta yol bulunabilirdi. Olmadı..

AKP hükümeti bunu dayattı halka ve muhalefete : Ya 29 madde olacak ya da hiç dedi. Madem bu kadar güveniyordunuz bu iki maddenin doğru olduğuna neden onları tek başına oylamadınız? Çünkü tek başına bunların soulduğu bir referandum örneği dünyada yoktur. Çünkü bu kurulları dünyanın hiç bir yerinde halk yapmaz. Halk bunları bilmez de, ilgilenmez de. öyle yapılsa AKP'nin asıl derdinin ne olduğu anlaşılırdı. 2 Maddenin geçmesi için aksesuarlar gerekliydi. Burdan bile niyetin temiz olmadığı çok açıkken "Yetmez ama evet" diyen aydınları anlamakta zorlanıyorum.

İktidara geldikten beri AB peşinde koşan AKP hükümeti bu maddeleri de AB uyum yasaları ve AB müzakerelerine uygun olarak çok kolayca parlamentoda yapabilecekken gereksiz yere bu maddeleri halka sorup gereksiz masraflara neden olduğu için "Hayır"

 
Toplam blog
: 105
: 3914
Kayıt tarihi
: 05.11.08
 
 

İ. Ü. İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler 1989 mezunuyum. 1993'ten beri uluslararası fındık ..