Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '12

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Reiki'nin Özü I

Reiki'nin Özü I
 

Mistik Eller


Reiki, on dokuzuncu yüzyılda Japonya’da yaşamış olan Dr. Mikao Usui tarafından geliştirilmiş, basit ama bir o kadar da derin, doğal bir beden ve zihin iyileştirme yöntemidir. Çince, Ret “evrensel”, ki ya da chi ise “Yaşam Gücü Enerjisi” anlamına gelir. Pek çok insan aynı zamanda Reiki’yi, kişisel ve ruhsal gelişim yönünden, izlenmesi gereken bir yol olarak görür. Çok sayıda insan chi’yi göremese de, modern fizik bize enerjinin, maddenin en küçük bileşenlerinin dışında da her yerde var olduğunu söyler, soluduğumuz havada, yemeğimizde ve suyumuzda, hatta güneş ışığında. Cansız nesneler bile, düşük ya da ağır frekanslı bir enerjiye sahiptirler.

Tüm Yaşamın Temeli

Tüm yaşamın temeli olan Yaşam Gücü Enerjisi, yaşayan tüm varlıkların doğum, yaşam ve ölüm döngüsünü destekleyen, besleyen ve ayakta tutan, güzelce hazırlanmış, kozmik bir çorbaya benzer. Dua, meditasyon ya da Reiki sayesinde, bu enerjiyle temasa geçtiğimizde, kendimizi giderek daha az ayrıksı ve kendi içimizde ve tüm evrenle birlikte bir bütün olarak hissederiz. Bir birlik duygusu yaşar ve her şeyin arasındaki büyük uyumun içindeki yerimizi ve rolümüzü daha iyi anlarız; aynı zamanda, kuşku ve özür olmaksızın, şeylerin içinde yerleştiği bütünlüklü bir şema içinde bizi biz yapan tüm becerilerimiz konusunda kendimizi desteklenmiş, güvende, açık ve kendimizden emin hissederiz. Bu tinsel ve kişisel deneyimlerin Reiki’nin Özü olduğunu ve Reiki’nin kullanımı ve paylaşımındaki fiziksel ve zihinsel yöntemleri oluşturan Form’a karşılık geldiğini söyleyebiliriz.

Budizm ve farklı Uzakdoğu felsefelerine ait tinsel gelenekler sayesinde, Yaşam Gücü Enerjisi’nin, iki temel türü olduğunu görüyoruz: içsel ve Dışsal, iç Yaşam Gücü Enerjisi, her yaşayan canlının bedeninde ve zihninde bulunan, güç algılanan enerjidir. Dış Yaşam Gücü Enerjisi, bitkilerin, çiçeklerin, ağaçların, kayaların, madenlerin ve kristallerin içinde bulunur ve çoğunlukla bu enerjiden, kristal tedavisi, çiçek esansları, benzeri tedavi yöntemleri ya da bitkisel ilaçlar gibi, iyileştirici amaçlarla yararlanılır. Kırlık alanda yapılan bir yürüyüşün bile sakinleştirici ve iyileştirici etkisi olabilir, çünkü buraları öylesine büyük oranda, saf Dış Yaşam Gücü Enerjisi’yle doludur ki, iç enerjimizi harekete geçirir. Bu doğal enerjinin, bedenimiz ve zihnimiz üzerinde de benzer bir etkisi bulunur. Öte yandan, bu doğal enerjilerin sınırlı olduğu kentleşmiş alanlarda ya da gerilimin yüksek olduğu çevrelerde çok fazla zaman harcarsak, sağlığımız kötü yönde etkilenebilir, özellikle de bu durumları zihinsel olarak aşmayı ya da kurtulmayı başaramazsak. İç Yaşam Gücü Enerjisi, insan bedeninin içindeki ince yollar ve meridyenler boyunca ilerler. Bu yollar,stres gibi nedenlerden tıkanırlar ya da dengeleri bozulursa, hastalıklar ortaya çıkabilir. Tamamlayıcı tedavilerin büyük çoğunluğu, insan sağlığım ve mutluluğunu artırmak için, beden ve zihin dengesini yeniden kurup, iç enerjisini temizlemeye çalışır. Reiki’nin de, bir iyileştirme yöntemi olarak yararı budur. Evrende, iç ve Dış Yaşam Gücü enerjilerinin türlü düzeyleri vardır. Reiki bir bakıma, Dış Yaşam Gücü Enerjisi’nin en saf biçimi olarak görülebilir ve iç Enerji Sistemimizi yeniden dengeleyip temizleyerek ve yenileyerek, sağlığımızı ve mutluluğumuzu olumlu yönde etkileyebilir. Reiki, tıkanmış, durgun ya da dengesiz bir iç Yaşam Gücü Enerjisi’yle temasa geçtiğinde, doğal yollardan ve fazla çaba harcamadan, enerjiyi çözüp dönüştürür ve kalitesini bedenimizin, zihnimizin ve çevremizin izin verdiği ölçüde, en sağlıklı düzeye getirir.

Bilinçli Enerji

İç ve Dış Yaşam Gücü enerjileri, uyum içinde, aynı saflık düzeyinde ve aynı dalga boyunda ya da frekansta olduklarında, birbirlerine çok benzer enerjilerdir. Tek fark, iç Yaşam Gücü Enerjisi’nde bilinç ya da zekâ olması ve ondan ayrı yaşayamamasıdır.

Bilinçle, iç Yaşam Gücü Enerjisi arasındaki yakın ilişki nedeniyle, ağaçlara, kristallere, Dünya’ya ya da başka Dış Yaşam Gücü Enerjisi kaynaklarına duyduğumuz yakınlık ya da arkadaşlık duygusunun, kişisel bir karaktere ya da zekâya sahip olmalarından kaynaklandığına inanabiliriz. Oysa ağaçların, kristallerin ve Dünya’nın içindeki Dış Yaşam Gücü Enerjisi, bilince ya da zekâya sahip değildir. Öte yandan, bu durum onların öbürlerine oranla daha az özel ya da daha az kutsal “canlı” varlıklar olmalarına neden değildir.

İç enerjilerimiz ve zekâmız birbirlerinden ayrılamaz ve aralarında çok yakın, bağımlı bir ilişki vardır. Aslında, çoğu zaman fark etmesek de, düşüncelerimiz ve duygularımız, iç enerjilerimizi “yönetirler”. Reiki sayesinde güçlenmiş, olumlu niteliklere sahip bir iç Yaşam Gücü Enerjimiz varsa, zekamızı olumlu yönde geliştirebilir ve genellikle daha olumlu yaşam deneyimleri elde edip sorunlarımızla daha kolaylıkla başa çıkabiliriz. Aynı şekilde, zekâmızı sürekli olumlu yönde geliştirmeye çalışırsak (özgüven, nezaket ve bilgelik gibi), bu durum iç enerjilerimizin kalitesini artırıp zamanla sağlığımızı ve yaşamımızın farklı yönlerini olumlu açıdan etkileyecektir, iyi bir güdülenme ile, Reiki yaşam kalitemizi artırmaya, yaşamın her düzeyinde daha eksiksiz ve sağlıklı insanlar olmamıza ve doğal olarak çevremizdekilerin de bundan yararlanmasına yardımcı olabilir.

Bazı gelenekçi Batılı Reiki uygulayıcılarının, üçüncü büyük Reiki ustası olarak gördükleri Hawaii Takata, 1970'lerde, bir Havai gazetesinde yayınlanan makalesinde, bunu şöyle anlattı: “Çevremizi saran, kocaman bir alan var, evren. Sonsuz ve büyük bir enerji var. Bu da evrensel. Bunun temel kaynağı, yaratan. Sınırsız bir güç. Bitkilerin büyümesini, kuşların uçmalarını sağlayan, bu enerji kaynağı. Bir insanın acılan ya da orunları olduğunda, kendini onlardan uzaklaştırabilir. Bu bir dış kaynak, uyumu yeniden canlandırabilecek ya da diriltebilecek çok güçlü bir dalga boyu. Bu doğadır. Tanrı’dır. Gücü arayan çocuklarına o gücü sunandır.”

Rüzgar Yılmaz

 
Toplam blog
: 31
: 2969
Kayıt tarihi
: 17.05.12
 
 

Eleştiri, Metafizik, Filozoflar, Bilim, Teknik, Satranç, Antikçağ, Dinler ilgi alanlarıdır. ..