Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Reiki'nin Yeniden Doğuşu

Reiki'nin Yeniden Doğuşu
 

Mikao Usui


Reikiyi yeniden keşfeden Mikao Usui, Japonya da Gifu/Yamagata bölgesinde 15 Ağustos 1865 yılında doğmuştur. Usui, daha çocuk yıllarında iken Kyoto’da bulunan kutsal Kurama Dağı yakınlarındaki Tendai Budist Tapınağında “Kiko” çalışmaya başlamıştır.Bu yıllarda Usui, yaşam enerjisinin kullanılması ve geliştirilmesi üzerine odaklanmıştır.Oldukça disiplinli ve çalışkan bir insan olan Usui, gelişmekte olan sorularına cevap aramak, bilgi edinmek amacıyla Japonya’ yı , Çin’i, Avrupa’yı dolaşır. Tıp, din, psikoloji ve ruhsal gelişim konularında çalışmalar yaptı.Daha sonraları kendi işini kurdu ve başarı ile yürüttü.1914 yılında Budist rahip olmaya karar verdi. Kendini adadı. Zen Budizm’i eğitimi aldı. Çocukken eğitim gördüğü Kurama Dağına döndü. Dağda 21 gün boyunca oruç tutup meditasyon yaptı. 21’nci günün sonunda başına büyük ve güçlü bir ışık geldi. Bu Reiki Enerjisi idi. Artık kendi enerjisi tükenmeden başkalarına şifa verebileceğini biliyordu.Usui, bu enerjiyi kendisinin ve yakınlarının üzerinde uyguladı.1922’de Tokyo’da “Usui Reiki Ryoho Gakkai”i (Usui Reikisi İle Şifa Yeri) kurdu . Burada Reiki eğitimini geliştirdi, Reikiyi öğretmeye ve uygulamaya başladı.Usui Reikide ki en yüksek aşamaya “master” ünvanı yerine, “Shinpiden” “Sırların Öğretisi” demiştir. “Master” ünvanı Hawayo Takata tarafından yaratılmıştır.Usui’nin çalışmalarının devam ettiği yıllarda büyük Kanto depremi yaşandı. Yüzlerce kişi ölmüştü. Usui ve öğrencileri ulaşabildikleri kadar çok insana yardım ettiler. Usui Reikiyi öğretmek ve yaymak için Japonyayı dolaşmaya başladı. İki binden fazla öğrenciye Reiki öğretti ve 16 tane öğretmen yetiştirdi.Usui 9 Mart 1926’da vefat etti.

Usui’nin ölümünden sonra, ikinci kuşak üstatlardan, Chujiro Hayashi, Gakkai’den ayrılarak Reiki Kliniği kurdu. Klinikte verdiği tedavilerde ayrıntılı kayıtlar tuttu. Bu bilgileri çeşitli hastalıklara el pozisyonları geliştirmek için kullandı.


Reikiyi batıya taşıyan Hawayo Takata’dır. Reiki onun sayesinde dünyaya açılmıştır.Hawayo Takata 24 Aralık 1900’de Havai’de doğdu. Evlendi ve 2 çocuğu oldu. Kocası öldüğünde çocuklarına bakmak için şeker kamışı tarlasında çalışmaya başladı. Çok zorlu bir işti. Beş yıl sonra akciğerlerinde rahatsızlık oldu. Japonya’da yaşayan kız kardeşlerinden birisi vefat edince, ailesini ziyaret etmek ve sağlığına çare aramak için Japonya ya gitti. Önce normal bir hastaneye gitmesine rağmen daha sonra yolu Hayashi’nin kliniğine düştü. Günde 2 seans tedavi görerek dört ay içerisinde tamamen iyileşti. Havai ye döndüğünde sağlığını korumak için Reiki öğrenmeye karar verdi. Bir yol boyunca Hayashi’ nin kliniğinde çalışıp Reiki uygulamaları yaptı. 1937 yılında, Hayashi lie birlikte Havai ye geri döndü. Birlikte Havai yi dolaşarak konferanslar verdiler, Reikiyi öğrettiler ve uygulamalar yaptılar. Hawayo Takata 1938 yılında Hayashi’den üstatlık derecesini aldı. ABD’ de ve başka ülkelerde Reiki öğretti. Bayan Takata vefat ettiği 1980 yılına kadar 22 Reiki üstadı yetiştirdi. Bayan Takata yerini, eğittiği torunu Phyllis Furumoto’ya bıraktı.

Bugün Reikinin bütün üstatları ve yazarları Reikinin gelişimini sürdürmüş ve şifa dağıtmaya devam etmektedirler.

Reiki Enerjisinin Kullanımı
Reikinin sıcacık güven veren enerjisini aldıktan sonra yaşamınızın her alanında kendinize ve başkalarına kullanabilirsiniz.
Güncel hayatta irili ufaklı kazalarla karşılaşmak mümkündür. Kazaya uğramış bir kişinin tıbbi yardımı gerçekleşinceye kadar Reiki enerjisinin yardımı ile kazazedenin şoku atlatması sağlanır. Ancak dikkat edilmesi gereken, kırık kemiklere, derin kesiklere, açık yaranın üzerine direkt olarak uygulanmaz. Tıbbi müdahalenin ardından yapılan Reiki uygulaması iyileşme sürecini hızlandırır.

Reiki enerjisinden belki de en fazla yararlanacak olan kişiler hamile kadınlardır. Şefkatli Reiki enerjisi ile beslenen anne adayı ve bebek sağlıklı huzurlu bir gebelik süresi yaşarlar. Bebeğin anne karnında geçen süresinin sakin ve huzurlu olmasının önemi büyüktür.

Hayvanlara uygulanan Reiki enerjisinin mükemmel ve şaşırtıcı sonuçları vardır. Hayvanların başından kuyruğuna doğru uygulanır. Aslında uygulamaya başladığınız anda hayvan ellerinizin kalmasını istediği bölgede sakin ve sessizce kalarak arzusunu dile getirir. Eğer kalkıp giderse uygulama kesilir

Bitkilere havadan veya saksılarından uygulama yapılır.

Yiyeceklere, içeceklere uyguladığınız Reiki ile faydalarını güçlendirebilirsiniz.
İlaçların etkilerini kuvvetlendirmekte Reiki enerjisinden faydalanabilirsiniz.

Doğal taşlarınıza Reiki enerjisi vermek suretiyle taşların pozitif enerji ile dolmasını sağlarsınız.
Evinizi, iş yerinizi Reiki enerjisi ile negatif etkilerden arındırabilirsiniz. 2, aşamada öğrenilen sembol çalışmaları ile yapılan uygulamalar etkiyi artırır ve koruma sağlar.
Toplantılar öncesi ve sonrasında yapılan mekan temizliğinin sonuçları mükemmeldir.

Yaşamınızın tüm alanlarında kullanabileceğiniz Reiki enerjisinin dikkatli kullanılması gereken durumlar vardır. Kırılmış kemikler, derin kesikler gibi vakalarda tıbbi müdahale yapıldıktan sonra iyileşmeyi hızlandırmak için Reiki enerjisini kullanmalısınız.
Kalp hastalarında ve kalp pili olan kişilerde eller kalp üzerine koyularak uygulama yapılmaz.
Şeker hastalarında ve tansiyon hastalarında 2. aşama Reiki eğitimi aldıktan sonra, ellerle bedene temas etmeden Reiki uygulaması yapmak gereklidir.

REKİ ve REALİTE

Reiki yaşamınızda aradığınız çözümlere pozitif bakış açışı kazandırıp değişim sürecini ateşler.
Amacın iyileştirme olduğu unutulmalıdır.
İyileştirmek istediğiniz olay, kendi beklentilerinizin gerçekleşmesi anlamına gelmez.
Örnek vermek gerekirse bir insanla yaşadığınız ilişkiyi veya ilişkilerinizi iyileştirirken, hiçbir insanı ya da olayı zorlama anlamında değildir.
Her kişi için veya her olay için en doğru en iyi olanın gerçek olması dileği anlamındadır.
Doğru biçimde gerçekleşen olaylar her zaman istekleriniz doğrultusunda olmayabilir.
Reiki ile iyileştirdiğiniz durumlar realitenin ortaya çıkmasına yardım eder.

REİKİ UYGULAMALARI

Reiki sessiz, huzurlu, havalandırılmış bir ortamda uygulanmalıdır. Katı bir disiplin getirmemekle birlikte ideal olanı budur. Tercihe göre tütsü ve hafif müzik tavsiye edilir. Ayakkabı, mücevher, saat gibi aksesuarlar çıkarılmalı. Telefon, televizyon kapalı olmalıdır.
Alıcı ve uygulayıcının giysilerinin rahat olmasında fayda vardır.
Uygulama esnasında alıcıdan kolları ve bacaklarını çapraz yapmaması istenir.
Uygulayıcı şifa öncesinde ve sonrasında ellerini yıkamalıdır.
Uygulamaya başlamadan önce alıcının aurası taranır. Tarama ellerinizi alıcının başı üzerinden, ayaklarına kadar çok yavaş hareketle inmek şeklindedir.
Alıcıya uygulama esnasında hafif veya belirgin algılayışlar, duygusal tepkiler yaşanabileceği hatırlatılır. Düşük frekanstaki enerjiler dağılırken geçici olarak gülme, ağlama, öksürme, veya hıçkırık şeklinde görülebilir. Terapi esnasında ellerinizin pozisyonu, parmaklar bitişik ve avuç içleri aşağıya dönük olarak tutulmalıdır. Her iki elinizde de aynı olan enerji akışı avuç içi çakralarında ve parmak uçlarınızdan akacaktır. Ellerinizi rahat bir şekilde kasmadan ve bedene bastırmadan uygulama yapmalısınız.
Uygulama esnasında, uygulayıcı enerjinin değişen frekansına göre, karıncalanma, ısınma, soğukluk gibi hisler duyabilir.
Alıcı da aynı hisleri hissedebilir veya hissetmez.
Enerjiyi duyumsama kişisel olup gereksiz beklentilere girmek doğru olmaz. Reiki enerjisine niyetlendiğiniz anda akış başlar.
Tam bir terapi 45 dakika veya 1 saat sürebilir.
Her pozisyonda 3 veya 5 dakika kalmak gereklidir.
Algılamanız yüksekse akışın dalgalarını izleyerek bazı pozisyonlarda uzun veya kısa kalmak gerekebilir.
Enerjinin güçlü ve uzun süre akmaya devam eden bölge varsa burada gereğinden fazla kalmayıp diğer bölgeye geçmelidir. Çok enerji çeken bölgenin iyileşebilmesi için birkaç seans gerekebilir.
Reikiyi düzenli olarak kullanır ve ne kadar fazla uygulama yaparsanız, algılamanız ve sezgi gücünüz ve enerji frekansınız bir o kadar artar.
Reiki de amaç teşhis koymak değildir.
Burada Reiki enerjisine yani Evrensel Yaşam Gücü Enerjisine kanal oluyorsunuz.

TAVSİYELER

Yaşam sana bir armağan, bir hazinedir
Günün her anı paha biçilmez bir değerdir
Yargılanmak istemiyorsan yargılama
R e i k i ‘ ye kendinden katma
Kendini değil sadece Reiki ver
Kederi üstlenmeden dindir
Pisliği, pisliğe belenmeden temizle
Olayları kendini zedelemeden düşün
Yardıma ihtiyacı olan,
Senden bu yardımı isteyen her canlıya
Sahip olduğun ışık düşüncesini gönder
Onu tekin et, hoş sözlerle onu rahatlat
Yapmakta olduğun yardımı Tanrı’dan dile
Bu şekilde yanlışa düşmez,
yaptığın yardımın yerine ulaştığına emin olursun
 
Toplam blog
: 18
: 716
Kayıt tarihi
: 19.02.07
 
 

İstanbul Tarabya’da özgür bir çocukluk yaşadım. Komşularımız vardı rum, ermeni, yahudi, laz... Arkad..